(VIDEO, FOTO) DŽINOVSKI TRAMP ISPALJUJE KIMA IZ RAKETE: Svetske face prošetale na karnevalu u Nici
Foto: EPA/ Sebastien Nogier

ogromne karikature

(VIDEO, FOTO) DŽINOVSKI TRAMP ISPALJUJE KIMA IZ RAKETE: Svetske face prošetale na karnevalu u Nici

Planeta -

Iako je tema ovogošišnjeg tradicionalnog karnevala u Nici "Kralj svemira" kome je posvećena centralna figura, u prvi plan ipak su izbili svetski lideri čije su džinovske karikature privukle najviše pažnje.

Na najvećem karnevalu u Francuskoj, koji počinje 17. februara i traje sve do 3. marta, džinovski Donald Tramp, Kim Džong-un, Vladimir Putin, Emanuel Makron i Tereza Mej zasenili francuskog astronauta Tomasa pesketa u čiju čast je priređeno ovo 134. karnevalsko izdanje.

foto: Reuters / Jean-Pierre Amet

Atmosferu su upotpunile i eksplozije konfeta koje su padale po okupljenima i platformama na kojima su plesači pokazali svoja umeća.

foto: EPA/ Sebastien Nogier

Jedna od najazapaženijih scena bila je ogromna balistička raketa na kojoj sede predsednik SAD Donald Tramp i severnokorejski lider Kim Džong-un, a koja je pr4edstavljala njihova skorašnja "nadmetanja čije je crveno dugme veće".

Bez obzira na veselo raspoloženje hiljada okupljenih, pesmu i muziku, obezbeđenje karnevala je bilo na najvišem mogućem nivou, s obzirom na proslavu Dana Bastilje 2016. godine kada je u napadu kamiona koji je uleteo u masu ljudi stradalo 86 ljudi.

1 / 13 Foto: EPA/ Sebastien Nogier

Kurir.rs / Globalnews.ca

Foto: EPA/ Sebastien Nogier, Reuters / Jean-Pierre Amet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track