(FOTO, VIDEO) POSTALE BI SEKS-ROBLJE DA NIJE BILO NJE: Devojčice pošle u Njujork da snime spot, slutile nisu šta ih čeka! Službenica na aerodromu spasla ih PAKLA!
Foto: Printscreen YouTube/CBS Sacramento

prava heroina

(FOTO, VIDEO) POSTALE BI SEKS-ROBLJE DA NIJE BILO NJE: Devojčice pošle u Njujork da snime spot, slutile nisu šta ih čeka! Službenica na aerodromu spasla ih PAKLA!

Planeta -

Zahvaljujući brzoj reakciji žene agenta jedne američke avio-kompanije Denis Mirakl, dve tinejdžerke spasene su iz kandži trgovaca ljudima.

Mirakl, agent "Ameriken erlajnza" na Međunarodnom aerodromu Sakramento u Kaliforniji, radila je za pultom za karte 31. avgusta prošle godine, kada su joj prišle dve tinejdžerke, starosti između 15 i 17 godina.

"Devojčice su htele da se ukrcaju na let za Njujork. Imale su vrlo malo prtljaga i nikakve identifikacione isprave niti odraslu osobu u pratnji", ispričala je Mirakl. To joj je bilo čudno, ali kad je videla da devojčice imaju karte u prvoj klasi kupljenje onlajn preko kreditne kartice i to pod imenom koje se nije poklapalo sa njihovim imenima, posumnjala je da se nešto čudno dešava. Osim toga, bile su to karte u jednom pravcu.

"To su bile karte za prvu klasu. Vrlo su skupe. Rekla sam nadzorniku da ću pozvati šerifa. Nešto, naprosto, nije bilo kako treba", rekla je Mirakl.

Do momenta kada su šerifovi pomoćnici stigli na aerodrom, devojčice su već priznale da im je karte kupio čovek koji se zove Drej, a upoznale su ga na Instagramu.

Drej im je rekao da će im dati po 2.000 dolara za učestvovanje u snimanju muzičkog spota ako dođu u Njujork preko vikenda.

Vlasti su pronašle tog Dreja na društvenim mrežama, ali on je pogasio sve profile čim su uspostavili kontakt s njim.

"Potražili smo ga na Instagramu. Samo nekoliko minuta otkako smo uspostavili kontakt, on je izbrisao sve profile, rekao je zamenik šerifa Tod Senderson.

foto: Printscreen Youtube/CBS Sacramento

Senderson je seo s devojčicama i objasnio im šta znači to što imaju karte ujednom pravcu da bi shvatile šta je sve moglo da im se desi.

"Isprva nisu verovale da je to istina. Rekle su da ne bi dopustile da im se dogodi nešto što ne žele. Odgovorio sam im da ne bi imale izbor", priča šerif.

Devojčice su posle incidenta vraćene roditeljima, koji su bili u šoku - ćerke su im rekle da će prespavati kod drugarice.

"Ameriken erlajnz" je pohvalila Mirakl zbog hrabrog postupka, dodajući da se pokazalo koliko je važna posebna obuka koju obezbeđuju svojim radnicima.

Kurir.rs/Yahoo News

Foto: Printscreen Youtube/CBS Sacramento

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja