NUKLEARNI RAT: Ovako su se agenti SAD i Kine tukli zbog KOFERA APOKALIPSE!
Foto: AP

Skandal tokom posete Donalda Trampa Kini

NUKLEARNI RAT: Ovako su se agenti SAD i Kine tukli zbog KOFERA APOKALIPSE!

Planeta -

Kinesko obezbeđenje nije dozvolilo marincu da u Veliku dvoranu naroda unese crni kofer sa šiframa za lansiranje nuklearnih projektila, što je dovelo do pravog obračuna agenata dve strane

NJUJORK - Američki i kineski zvaničnici su se bukvalno potukli tokom posete Donalda Trampa Kini oko „kofera apokalipse“, u kome se nalaze šifre za lansiranje američkih nuklearnih raketa!

Reakcija tajne službe

Do velikog skandala, koji je tek juče otkriven, došlo je 9. novembra.

Marinac koji nosi kofer sa kodovima, poznat i kao „nuklearni fudbal“, zaustavljen je na ulazu u Veliku dvoranu na Trgu nebeskog mira. Obezbeđenje mu nije dozvolilo da uđe unutra iako, po pravilu, taj kofer mora uvek da bude pored šefa Bele kuće. Portal Axios, pozivajući se na pet izvora, prenosi da je onda reagovao general Džon Keli, šef osoblja Bele kuće, koji je marincu sa koferom dao instrukcije da nastavi i uđe u dvoranu.

- Mi ulazimo - rekao je Keli.

Međutim, kinesko obezbeđenje je ostalo dosledno, nije dozvolilo prolazak i tada je došlo do tuče koja je pretila da se pretvori u pravi mali „nuklearni rat“.

- Pripadnik obezbeđenja je uhvatio Kelija, koji je pokušao da skloni njegove ruke sa svog tela. Tada je reagovao pripadnik američke tajne službe, koji je zgrabio pripadnika obezbeđenja i u trenu ga oborio na pod - rekao je izvor koji je želeo da ostane anoniman.

foto: EPA

Izvinjenje šefa obezbeđenja

Napeta situacija je ubrzo razrešena tako što se šef kineskog obezbeđenja izvinio, a marincu sa koferom i kodovima je omogućeno da uđe u Veliku dvoranu.

- Kofer ni u jednom trenutku nije bio u rukama kineskih agenata, niti su ga oni uopšte i dodirnuli - dodao je izvor upućen u incident.

Činjenice

TORBA SMRTI

- Crni kofer se ne odvaja od predsednika SAD kad ovaj nije u komandnom centru ili posebnoj sobi u Beloj kući, odakle može da autorizuje lansiranje nuklearnih projektila

- Kofer je metalni u kožnom oklopu, a proizvodi ga kompanija „Ziro Halibarton“

- Težak je oko 20 kilograma, a kod ručke za nošenje nalazi se mala antena

- U njemu se nalazi fascikla sa 10 strana na kojima je ispisana procedura u vanrednim situacijama

- Tu je i crna knjiga sa 75 strana, na kojima su poverljive lokacije za smeštaj predsednika

Samouvereni predsednik SAD

OPRA, POBEDIĆU TE

Donald Tramp je na Tviteru objavio da bi voleo da se voditeljka Opra Vinfri kandiduje za predsednika SAD kako bi mogao da je razotkrije i pobedi „kao i sve do sada“. Tramp se oglasio na društvenoj mreži u nedelju uveče dok je gledao intervju koji je Opra dala u emisiji „60 minuta“. Opra Vinfri je ranije izjavila da, uprkos očekivanjima, ne planira da se kandiduje za predsednika SAD.

E. K. - Foto: AP; EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) DA LI SE RUSIJA I SAD SPREMAJU ZA 3. SVETSKI RAT? Tramp i Putin jačaju nuklearno oružje!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track