(VIDEO) OVO OSTRVO JE NEKADA BILO PRAVI RAJ: Danas mu se niko ne približava, a kada čujete strašne priče koje ga prate, biće vam jasno i zbog čega!
Foto: Youtube/Printscreen

UKLETO MESTO

(VIDEO) OVO OSTRVO JE NEKADA BILO PRAVI RAJ: Danas mu se niko ne približava, a kada čujete strašne priče koje ga prate, biće vam jasno i zbog čega!

Planeta -

Italijansko ostrvo Gajola okruženo je kristalno čistom vodom, a krase ga odličan pogled, vila i vinogradi. Zvuči fantastično, ali na ostrvcetu vlada tišina.

Tamo niko ne živi, a i posetioci retko zalaze na Gajolu. Ostrvo se smatra prokletim jer su mnogi koji su tamo živeli u protekla 3 veka doživeli strašnu sudbinu.

Ostrvo Gajola ili Izola de Gajola nalazi se tridesetak metara od Napulja. U antičkom dobu na njemu se nalazio hram boginji Veneri, da bi on vremenom bio porušen, a kasnije ostrvo je služilo kao artiljerijsko uporište u odbrani napuljskog zaliva.

foto: Youtube/Printscreen

Početkom 19. veka ostrvo je naselio pustinjak, kojeg su zvali Čarobnjak. Posle njegovog boravka na ostrvu podignuta je velelepna kuća, koja i danas postoji.

Vila je imala je mnogo vlasnika u svojoj burnoj istoriji i svi su imali nesrećnu sudbinu. Vlasnici su ili umirali ubrzo po useljenju ili bi im se dogodila neka tragedija.

Sve je počelo oko 1920. godine sa Hansom Braunom iz Švajcarske. Nakon nekoliko godina provedenih na ostrvu, Braun je pronađen mrtav. Njegovo telo bilo je umotano u tepih. Nekoliko meseci kasnije, njegova žena se udavila.

foto: Youtube/Printscreen

Kasnije je ostrvo kupio Nemac Oto Grunbak. Ubrzo je i on umro u svojoj vili na obali mora i to od srčanog udara. Sledeća "žrtva ostrva" bio je farmaceut Moris-Iv Sandoza koji je izvršio samoubistvo u psihijatrijskoj ustanovi. Posle toga, ostrvo je kupio nemački industrijalac baron Karl Pol Langhajm i doživeo ekonomsku propast dok je tamo boravio.

Poslednji privatni vlasnik Gajole bio je Đanpaskvale Grapone koji je završio u zatvoru zbog dugova.

U nizu nesreća koje su doživeli vlasnici ostrva bio je i jedan od najbogatijih ljudi na svetu, Džon Pol Geti kom su 1793. godine oteli unuka i odsekli mu uvo.

Napušteno iz straha, ostrvo je sada prazno u iščekivanju smelih avanturista da mu priđu s obale Napulja. Pripada regiji Kampaniji, a vlasti su u blizini osnovale podvodni park i cela oblast je zaštićena.

Kurir.rs/Dejli mejl Foto: Youtube/Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) ILI JE ON LUD ILI SU ONI POSTALI VEGANI! Konj upao u čopor vukova, a njihova reakcija je zbunila sve!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track