JEZIV ODGOVOR IRANA NA PRETNJE IZRAELSKOG PREMIJERA: Sravnićemo Tel Aviv sa zemljom, a Netanijahu neće imati gde da pobegne
Foto: Youtube printscreen, Reuters/Amir Cohen

NA najmanji nemostreni potez

JEZIV ODGOVOR IRANA NA PRETNJE IZRAELSKOG PREMIJERA: Sravnićemo Tel Aviv sa zemljom, a Netanijahu neće imati gde da pobegne

Planeta -

Jedan visoki iranski zvaničnik zapretio je da će Tel Aviv biti sravnjen sa zemljom, a da premijer Izraela neće uteći, navode iranski mediji.

To je odgovor Mohsena Reze, bivšeg šefa Revolucionarne garde Irana, sada sekretara iranskog Saveta za ekspeditivnost, na govor izraelskog premijera Benjamina Netanijahua.

"Povodom Netanijahuovih nesmotrenih reči, ja bih rekao da, ako učine i najmanji nemostreni potez protiv Irana, mi ćemo sravniti Tel Aviv sa zemljom", rekao je Reza.

On je zapretio Netanijahuu rekavši da mu Teheran "neće dati nikakvu mogućnost da pobegne".

Netanjahu se prošlog vikenda tokom govora na Minhenskoj konferenciji o bezbednosti obratio ministru spoljnih poslova Irana Muhamedu Džavadu Zarifu, držeći u ruci deo iranskog drona, nedavno oborenog nad izraelskom teritorijom.

"Da li prepoznajete ovo? Trebalo bi - vaše je. Možete ga uzeti nazad s porukom tiranima Teherana: Ne isprobavajte odlučnost Izraela", rekao je Netanijahu pred učesnicima skupa medju kojima je bio Zarif, preneli su izraelski mediji.

Dron koji je 10. februara navodno iz Sirije doleteo u vazdušni prostor Izraela, oborio je izraelski borbeni helikopter. Potom su izraelski avioni napali mesto odakle je dron navodno lansiran, kao i još 12 sirijskih i iranskih meta u Siriji u odgovoru na obaranje jednog izraelskog lovca F-16, pogođenog jakom sirijskom protivavionskom vatrom.

Odbacujći Netanijahuov nastup u Minhenu kao "teatralni potez i dečiju igru", Reza je ocenio da "lideri SAD i Izraela ne poznaju Iran, i ne razumeju snagu otpora, i zato se stalno suočavaju sa porazima".

"Danas situacija u SAD i Izraelu ukazuje na njihov strah od kolapsa cionističkog režima i nazadovanja SAD", rekao je taj iranski zvaničnik.

Zarif je u Minhenu rekao da je Netanijahuov govor bio "karikatura cirkusa".

Izrael godinama upozorava da Iran nastoji da se učvrsti u susednoj Siriji, a od nedavno i da gradi fabriku oružja u obližnjem Libanu.

Kurir.rs/Beta

Foto: Reuters/Youtube printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) IZRAELCI U PARAMPARČAD RAZNELI IRANSKI DRON! Vojska emitovala snimak obaranja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja