(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) LEVIČARI BRUTALNO PRETUKLI DESNIČARSKOG POLITIČARA: Vezali ga i ostavili u centru Palerma kao jasnu poruku protivnicima
Foto: Tviter/Valentina Vale

šokantno

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) LEVIČARI BRUTALNO PRETUKLI DESNIČARSKOG POLITIČARA: Vezali ga i ostavili u centru Palerma kao jasnu poruku protivnicima

Planeta -

Pokrajinski vođa Force Nuove Masimo Ursino napadnut je u utorak u centru Palerma, a vesti o napadu prenelo je nekoliko listova.

Ursino je “napadnut dok je šetam gradom. Zaustavljen je, onesposobljen i vezan trakom i ostavljen na ulici bez mogućnosti da beži”, rekli su napadači.

Oni su izjavu i snimak napada poslali lokalnom listu Palermo Tudej, i rekli da je to upozorenje protiv subotnje posete nacionalnog vođe Force Nuove Roberta Fiorea.

“Palermo je antifašistički u delima i svakodnevnim postupcima njegovih stanovnika. Nema mesta fašizmu u Palermu”, poručuje ova anonimna grupa.

Fiore je, ciljajući na levičarske teroriste iz 1970-ih i 1980-ih, rekao da napad ukazuje na “povratak metodama Crvenih brigada” i potvrdio dolazak u Palermo.

Forca Nuova će na opštim izborima 4. marta učestvovati u okviru ekstremno desnog saveza “Italija Italijanima”. Ne očekuje se da će preći prag od 3 odsto potrebnih za ulazak u parlament. Italija se nalazi usred rasprave o opasnosti oživljavanja neofašizma, nakon pucnjave na šest afričkih migranata 3. februara u Maserati.

Kurir.rs/Dnevno.hr

Foto: Tviter

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) EVO KO JE USTVARI PRIPADNIK FOKE UHAPŠEN U BEOGRADU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track