(VIDEO) SAKAŠVILIJU ZATVORENA VRATA: Ukrajina mu zabranila ulazak na tri godine, on tvrdi da će se vratiti!
Foto: EPA

REŠILI GA SE NA NEKO VREME

(VIDEO) SAKAŠVILIJU ZATVORENA VRATA: Ukrajina mu zabranila ulazak na tri godine, on tvrdi da će se vratiti!

Planeta -

Ukrajinske vlasti zabranile su opozicionaru i bivšem predsedniku Gruzije Mihailu Sakašviliju ulazak u zemlju naredne tri godine, pošto je proteran 12. februara u susednu Poljsku, saopštila je pogranična policija.

Sakašviliju je zabranjen ulazak u zemlju po nalogu komandanta zaduženog za kontrolu granice koju je taj opozicionar ilegalno prešao u septembru 2017. godime.

"Komandant je odlučio da Sakašviliju zabrani ulazak u zemlju naredne tri godine", saopštila je pogranična policija i dodala da zabrana važi do 13. februara 2021. godine.

Sakašvili je odmah reagovao porukom na Fejsbuku, navodeći da će se, i pored zabrane, vratiti uskoro u Ukrajinu.

Sakašvili (50), koji je prvo bio saveznik ukrajinskog predsednika Petra Porošenka, sada je jedan od njegovih najvećih protivnika i optužuje ga za korupciju. Ostao je bez državljanstva rodne Gruzije 2015, kad je primio ukajinsko državljanstvo, bez kog je ostao u julu 2017. Sakašvili je uspeo da se vrati u Ukrajinu u septembru, na silu - uz pomoć pristalica, koje su probile policijski kordon na poljsko-ukrajinskoj granici.

U međuvremenu je u Gruziji osuđen na robiju zbog niza krivičnih dela. Trenutno je u Holandiji, u koju je doputovao iz Poljske, gde je našao utočište kad su ga početkom februara ukrajinske vlasti isterale iz zemlje.

Sakašvili je nedavno na Tviteru objavio da računa na svoje pristalice kako bi se ponovo vratio u Ukrajinu i nastavio borbu protiv "diktature oligarha" i "pljačke privrede".

Kurir.rs/Al Džazira Balkans

Foto:

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: Evo kako je otkriven identitet čoveka koji je bacio bombu na ambasadu SAD u Podgorici

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track