(VIDEO) KINA KREĆE U NOVI RAT: Na udaru striptizete, ali razlog ne može biti bizarniji
Foto: Youtube screenshot/Arix CR

brutalno

(VIDEO) KINA KREĆE U NOVI RAT: Na udaru striptizete, ali razlog ne može biti bizarniji

Planeta -

Kineske vlasti ovih dana pokrenule su najnoviju akciju protiv fenomena koji se javlja još samo u ruralnim područjima ove zemlje, a to je striptiz na sahranama.

Kako piše britanski Telegraf, kinesko ministarstvo kulture krajem januara je saopštilo da je označilo striptiz i ostale vulgarne predstave tokom pogreba kao pojave koje moraju da se iskorene po svaku cenu.

Rat sa ovom vrstom striptiza u Kini traje dugo, još od 2006. godine, kad je pokrenuta prva kampanja, dok je drugi talas borbe protiv ovog bizarnog trenda započeo 2015. godine.

Prema navodima ministarstva kulture, na meti su četiri kineske provincije: Henan, Anhui, Jiangsu i Hebei.

Prema verovanju u ruralnim područjima Kine, striptiz podstiče ljude da u većim brojevima dolaze na pogrebe, dok sa druge strane postoji verovanje kako će pokojnik na 'onom svetu' biti bogatiji ukoliko na njegov ispraćaj dođe više ljudi.

Kineski etnolozi ističu kako se ovakve svečanosti organizuju u čast reprodukcije, dok antropolog Kuang Haijan dodaje da su erotski performansi na pogrebima kulturni aktivizam.

Zbog masovnosti pojave kineska je vlada otvorila i besplatne telefonske linije pa građani mogu da prijave slučajeve striptiza na grobljima, a za dojave se daju i novčane nagrade.

Prema raspoloživim informacijama, ovaj običaj se najviše zadržao u kineskim selima, koja i dan-danas izdvajaju velike sume novca za angažovanje striptizeta, pevača i glumaca, a sve u cilju da na sahranu dođe što više ljudi.

Striptizete su, uglavnom, lokalne prostitutke.

Kurir.rs/Tportal

Foto: YT Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja