ODGOVOR NA TRAMPOVE KRITIKE FBI: Objavljen memorandum demokrata u američkom Kongresu
Foto: EPA/Shawn Thew

skinuta oznaka poverljivosti

ODGOVOR NA TRAMPOVE KRITIKE FBI: Objavljen memorandum demokrata u američkom Kongresu

Planeta -

Američki Kongres objavio je redigovan memorandum kao odgovor na dokument republikanaca koji su optužili FBI da je zloupotrebio obaveštajne resurse vlade tokom istrage o Rusiji i izborima u SAD 2016. godine.

Tramp je početkom februara stopirao objavljivanje memoranduma demokrata navodeći da je "veoma je politički obojen i dugačak" te se mora "znatno izmeniti".

Dokument sa kojeg je skinuta oznaka poverljivosti, ima deset strana i u njemu se oštro kritikuje republikanski memorandum kao "transparentni pokušaj da se podriju" istrage FBI, Ministarstva pravda i specijalnog savetnika Roberta Malera.

Odbor za obaveštajne poslove Predstavničkog doma Kongresa objavio je 2. februara poverljivi republikanski memorandum, u kojem se tvrdi da su zvaničnici vodećih agencija za sprovođenje zakona u SAD zloupotrebili ovlašćenja tokom istrage o predsedničkoj kampanji Donalda Trampa 2016. godine.

Sporni dokument, u kojem se FBI optužuje da je koristio nepotkrepljene informacije kako bi prisluškivao jednog od Trampovih saradnika, objavljen je posle Trampove odluke da sa njega skine oznaku poverljivosti.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja