(VIDEO) ZA NJU SU RUSI ZAMENILI SKRIPALJA: Dok se on bori za život, fatalna lepotica je postala milionerka i ludo se provodi
Foto: AP

sudbina

(VIDEO) ZA NJU SU RUSI ZAMENILI SKRIPALJA: Dok se on bori za život, fatalna lepotica je postala milionerka i ludo se provodi

Planeta -

Sergej Skripalj je u velikoj razmeni špijuna između SAD i Rusije pre osam godina zamenjen za lepoticu Anu Čepmen

Sergej Skripalj, bivši ruski špijun se bori za život nakon što je otrovan nepoznatom supstancom u gradu Salisberiju na zapadu Engleske.

Rusija je za deset špijuna, među kojima je bila i Ana Čepmen, dala Americi četvoricu Rusa koji su bili u njenim zatvorima, a koji su bili špijuni za Zapad.

Među njima je i Sergej Skripalj (66), koji je bio pukovnik u ruskoj vojsci, visoki obaveštajni zvaničnik GRU, a zatim radio za Ministarstvo spoljnih poslova u haotičnim danima nakon pada komunizma.

Međutim, on je uhapšen 2004. godine, zbog optužbi da je prodavao identitete ruskih tajnih agenata u Evropi britanskoj obaveštajnoj službi MI6. Ruska obaveštajna služba FSB ga je uhvatila kako šalje informacije pomoću uređaja skrivenog u lažnom kamenu u jednom moskovskom parku.

U vreme hapšenja, proglašen je "špijunom sa Lui Viton tašnom" jer su objavljene slike njega sa skupom torbom na aerodromu gde je išao da se sretne sa stranim agentima, piše "Dejli mejl".

On je priznao da ga je MI6 regrutovala još 1995. godine i da im je davao informacije, dobijajući pritom oko 100.000 evra za svoje usluge.

U zatvor je otišao 2006. i trebalo da u njemu provede 13 godina, ali je predat Britaniji u okviru razmene.

Nakon što su ga ispitale britanske bezbednosne službe, dobio je mogućnost novog života u Viltširu. Tamo ima kuću vrednu oko 400.000 evra i živeo je povučeno sa suprugom Ljudmilom dok ona nije preminula pre dve godine. Kako piše BBC, on je u roku od dve godine ostao bez žene, sina i starijeg brata.

I dok se Skripalj bori za život, Ana Čepmen objavljuje slike sa luskuznog odmora na Tajlandu. Tu se ona hvali svojim izgledom.

Njen život se nakon vraćanja u Rusiju drastično promenio. Bivša špijunka, koja se razvela od svog britanskog muža, postala je multimilionerka. Ona ima svoju modnu liniju, butike u Moskvi i radi kao TV voditeljka.

Čepmenova koristi svaku priliku da pohvali ruskog predsednika Vladimira Putina i da kritikuje SAD. Ona je prokomentarisala nedavno Putinovo obraćanje naciji i predstavljanje novog oružja.

"Svet se promenio. Više neće biti moguće da neko ne poštuje Rusiju i prođe nekažnjeno", rekla je ona. Čepmen je pozvala svoje brojne pratioce na Instagramu da daju svoje predloge za nova ruska oružja.

Ona se često može videti na okupljanjima Putinove Jedinstvene Rusije, čiji je član. Ana Čepmen je majka jednog dvogodišnjeg dečaka, a javnosti nije poznato ko je njegov otac.

Radila je kao voditeljka televizijske emisije "Misterije sveta" za televiziju Ren-TV, koja je emitovana na kanalu u vlasništvu kompanije na čijem čelu je bila Alina Kabajeva, bivša olimpijska gimnastičarka, za koju se govori da je u vezi sa Putinom.

Inače, postoje i glasine da je ona po naredbi Kremlja pokušala da zavede američkog "zviždača" Edvarda Snoudena. Čepmenova je inače ćerka nekadašnjeg agenta KGB.

Kurir.rs/Tanjug/Daily mail

Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Došla Ruskinja da sipa benzin... Ne, nije vic, ali je urnebesno smešno!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja