(VIDEO) LONDON: Špijun Skripalj i njegova ćerka stabilni
Foto: Reuters

BOLJE

(VIDEO) LONDON: Špijun Skripalj i njegova ćerka stabilni

Planeta -

LONDON, 8. marta (Tanjug) - Britanska ministarka unutrašnjih poslova Amber Rad saopštila je danas da su bivši ruski špijun Sergej Skripalj i njegova ćerka, koji su otrovani nervnim agensom, sada u stabilnom, mada i dalje kritičnom stanju.

Ona je poručila da će Britanija metodično raditi na utvrđivanju ko je izveo napad nervnim agensom, a potom će, kako je najavila, preduzeti čvrstu akciju, prenosi Rojters.

"Oboje su i dalje bez svesti, i u kritičnom, ali stabilnom stanju", rekla je ministarka u obraćanju britanskom parlamentu. Ona je ranije danas otkrila da je britanski policajac, koji je bio pod dejstvom nervnog agensa korišćenog u napadu na Skripalja i njegovu ćerku, bolje i da sada može da komunicira s ljudima, ali da mu je stanje i dalje ozbiljno.

Ona je, u obraćanju poslanicima, istakla da je taj napad "gnusni zločin", "bestidni i nerazumni čin" i "pokušaj ubistva na najsuroviji i najjavniji način", ali je upozorila da je suviše rano reći ko stoji iza toga. Britanska ministarka je rekla i da se istraga o napadu nervnim agensom na Skripalja i njegovu ćerku fokusira na tri lokacije - njegovu kuću, jedan kafić i jedan restoran.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track