PEKING OPOMINJE: U izjavi Tereze Mej o vezi Rusije i trovanja bivšeg špijuna nedostaju ozbiljni dokazi!
Foto: Printscreen Ruptly TV

KINA PRATI AFERU SKRIPALJ

PEKING OPOMINJE: U izjavi Tereze Mej o vezi Rusije i trovanja bivšeg špijuna nedostaju ozbiljni dokazi!

Planeta -

PEKING - U izjavi britanske premijerke Tereze Mej o navodnoj ulozi Moskve u trovanju bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke nedostaju ozbiljni dokazi, izjavio je danas portparol kineskog Ministarstva inostranih poslova Lu Kang.

"Nadamo se da će se dotična strana osloniti na realne činjenice na osnovu kojih će se o ovom pitanju diskutovati i kako će se ono rešavti", rekao je Lu.

On je kazao da Kina pažljivo prati slučaj Skripalj.

Britanska premijerka Tereza Mej izjavila je u ponedeljak pred britanskim parlamentom da je za trovanje Skripalja i njegove ćerke Julije "vrlo verovatno" odgovorna Moskva i da je Britanija spremna da preduzme jače mere protiv Rusije. Čak je dala Moskvi ultimatum da se do kraja dana (utorak, 13. mart) izjasni o "krivici".

Moskva je u ponedeljak odbacila kao politički motivisane i zasnovane na provokaciji.

"To je cirkus u britanskom parlamentu. Zaključak je jasan, radi se o još jednoj medijskoj političkoj kampanji zasnovanoj na provokacijama", rekla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova i pozvala London da objavi rezultate istrage smrti Aleksandra Litvinjenka, Borisa Berezovskog i drugih "koji su umrli pod misterioznim okolnostima na britanskom tlu".

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Printscreen Ruptly TV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track