NOVAK: Izjava Tereze Mej o smanjenju uvoza ruskog gasa je politički motivisana
Foto: AP/Ronald Zak

ne promoviše konkurenciju

NOVAK: Izjava Tereze Mej o smanjenju uvoza ruskog gasa je politički motivisana

Planeta -

Izjava britanske premijerke Tereze Mej o potencijalnom smanjenju uvoza ruskog gasa je politički motivisana i ne promoviše konkurenciju, izjavio je danas ruski ministar energetike Aleksandar Novak.

"Isporučujemo gas Evropi na osnovu tražnje i po apsolutno konkurentnim uslovima, i nastavićemo da poslujemo u konkurentnom okruženju. Takve odluke su politički motivisane i nemaju za cilj povećanje konkurencije na evropskom tržištu", poručio je Novak.

Svaka država je, kako je naveo, slobodna da izabere sopstvenu energetsku politiku, ali ovakva odluka Londona će, ako bude doneta, biti shvaćena kao "politički motivisana", rekao je Novak.

Britanska premijerka Tereza Mej, koja je u ponedeljak optužila Rusiju za trovanje gasom bivšeg špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke, potvrdila je u sredu u parlamentu da London razmatra druge opcije i države za uvoz gasa u Britaniju.

Skripalj (66) i njegova kćerka Julija (33) nađeni su u besvesnom stanju 4. marta na klupi u engleskom gradu Solsberiju i od tada se nalaze u bolnici, a u kritičnom stanju je i policajac koji se našao na licu mesta kada su oni pronađeni.

Kurir.rs/Tanjug Foto: AP/Ronald Zak

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja