(VIDEO) BRITANSKI MINISTAR ODBRANE: Rusija da umukne i da se gubi!
Foto: AP

POSLE VESTI O PROTERIVANJU DIPLOMATA IZ RUSIJE

(VIDEO) BRITANSKI MINISTAR ODBRANE: Rusija da umukne i da se gubi!

Planeta -

Britanski ministar odbrane Gavin Vilijamson rekao je da da bi Rusija trebalo da "umukne i da se gubi," pošto su iz te zemlje stigle vesti o recipročnim merama i proterivanju britanskih diplomata.

Vilijamson je rekao da se realnost brzo menja.

"Britanija će nastaviti da donosi svetlost u tamni svet."

Vilijamson kaže da je odgovor Velike Britanije na ubistvo agenta Sergeja Skripalja "pažljiv i proračunat".

Na pitanje o tome da li su Velika Britanija i Rusija ušle u novi hladni rat, kaže: "Hejde da se suočimo sa tim, odnosi nisu dobri, zar ne?"

Ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov najavio je da će Rusija uskoro proterati britanske diplomate, kao odgovor na proterivanje 23 ruskih diplomata iz te zemlje.

Britanska premijerka Tereza Mej je juče saopštila da će iz Britanije biti proterana 23 ruskih diplomata nakon napada nervnim agensom na bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegovu ćerku Juliju.

Bivši špijun Sergej Skripalj (66) i njegova ćerka Julija (33) pronađeni su bez svesti 4. marta u Solsberiju na jugu Engleske. U teškom stanju su prebačeni u bolnicu. London tvrdi da su otrovani nervnim gasom tipa novičok, koji je proizvođen u Sovjetskom savezu, ali odbija da pošalje Moskvi uzorke nađene u restoranu i pabu koje je Skripalj posetio pre nego što se sušio.

Kurir.rs/ Skaj njuz

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track