(VIDEO) OVO JE LAVROVLJEVA DIPLOMATIJA! BRUTALNO ODGOVORIO BRITANSKOM MINISTRU: Mlad čovek koji bi da uđe u istoriju, ali mu nedostaje obrazovanja!
Foto: EPA

Ruski ministar spoljnih poslova POSLE OPTUŽBI

(VIDEO) OVO JE LAVROVLJEVA DIPLOMATIJA! BRUTALNO ODGOVORIO BRITANSKOM MINISTRU: Mlad čovek koji bi da uđe u istoriju, ali mu nedostaje obrazovanja!

Planeta -

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da će Rusija proterati britanske diplomate kao odgovor na odluku Londona da protera 23 članova osoblja ruske ambasade u britanskoj prestonici, istovremeno nazvavši tamošnjeg ministra odbrane osobom kojoj "možda nedostaje obrazovanja".

Lavrov je odgovarao na pitanje izveštača britanske agencije sa samita o Siriji u kazahstanskoj prestonici Astani, o tome da li Rusija planira da protera britanske diplomate.

"Hoćemo, naravno", rekao je Lavrov ne iznoseći detalje.

On je takođe i prokomentarisao i izjavu britanskog ministra odbrane Gevina Vilijamsona koji je ranije tokom nedelje poručio Rusiji da "ode i ućuti".

"Možda mu nedostaje obrazovanja", kazao je Lavrov na konferenciji za medije u Kazahstanu.

On je dodao da je Rusija prestala da obraća pažnju na optužbe iz Britanije vezane za trovanje u Engleskoj bivšeg ruskog dvostrukog agenta Sergeja Skripalja, za koje ruske vlasti negiraju odgovornost.

Prethodno je njegov zamenik izjavio je danas da Moskva očekuje da Velika Britanija, SAD i njihovi partneri uskoro preduzmu nove korake protiv Rusije u vezi sa trovanjem Skripalja.

"Rusija i dalje nudi dijalog Londonu i Vašingtonu", poručio je Rjabkov, preneo je Rojters, pozivajući se na RIA novosti.

U odgovoru na napad na Skripalja, Britanija je odredila rok od nedelju dana da zemlju napuste 23 Rusa, za koje tvrdi da su špijuni koji rade pod diplomatskim plaštom u ambasadi u Londonu.

S druge strane, Rusija poriče da ima bilo kakvu ulogu u trovanju u slučaju Skripalj i najavila je da će se Britaniji osvetiti zbog proterivanja ruskih diplomata.

Inače, 2006. godine je korišćen zeleni čaj s radioaktivnim polonijumom-210 u ubistvu bivšeg agenta ruskog KGB Aleksandra Litvinjenka, kritičara Kremlja, u Londonu, podseća britanska agencija.

Britanski istražitelji su zaključili da je verovatno Putin odobrio ubistvo Litvinjenka, dok Rusija negira da je na bilo koji način bila u to umešana.

Kurir,rs/ Tanjug

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track