LOŠA IDEJA U NAJAVI: Američki senator želi da podeli sačmare beskućnicima!
Foto: YT Printscreen

radi lakšeg preživljavanja

LOŠA IDEJA U NAJAVI: Američki senator želi da podeli sačmare beskućnicima!

Planeta -

Brajan Elison, kandidat američke savezne države Mičigen za Senat, smatra da bi beskućnicima trebalo podeliti oružje jer su često izloženi nasilju i kriminalu.

Tako bi mogli da se lakše odbrane i prežive u teškim situacijama, tvrdi Elison.

"Jedina alternativa za beskućnike su sačmarice. Pištolji bi bili idealni za njih, ali su zakoni o pištoljima stroži, za njihovo posedovanje osobi treba stalna adresa i pištolj mora biti registrovan. Zbog uslova licenciranja u državi mislim da ćemo imati dovoljno vremena da beskućnici dobiju sačmarice", uveren je Elison.

Kao bivši vojnik koji je služio u Iraku, ovaj kandidat Liberalne stranke za Senat smatra da ima podlogu za priču o oružju. Najavio je da će zajedno sa svojim timom pokušati da kvalifikuje beskućnike za posedovanje pušaka, piše FOX News. Oni koji ne bi hteli da pucaju, ne bi ni trebalo da nose oružje, smatra Elison. "Prvo ćemo ih pitati da li misle da će im oružje ikad trebati. Ne želimo nikoga ni na šta da prisiljavamo", zaključuje Elison, koji je odbacio bilo kakvu ideju da bi davanje oružja beskućnicima u panici moglo da bude izuzetno opasno.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: YT Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track