AL KAPONE KAKVOG NISTE VIDELI: Pismo sinu koje je otkrilo totalno drugo lice okorelog kriminalca
Foto: AP 22 Sept 2016

Ko bi rekao

AL KAPONE KAKVOG NISTE VIDELI: Pismo sinu koje je otkrilo totalno drugo lice okorelog kriminalca

Planeta -

Mafijaški bos iz vremena prohibicije pisao je s ljubavlju svom sinu u retkom pismu iz njegovoge ćelije u Alkatrazu koji je na aukciji.

Čuveni gangster Al Kapone je bio poznat i bojali su ga se zbog nemilosrdnosti ali je izgleda imao i mekšu stranu.Čovek poznat kao "Državni neprijatelj br. 1" pisao je s ljubavlju svom sinu Albertu "Soniju" Kaponeu iz svoje zatvorske ćelije u Alcatrazu.

"Juniore nastavi putem kojim si krenuo i ne dozvoli da te išta zaustavi. Kada si tužan, Soni, pusti jednu od ploča sa pesmama o kojima sam ti pisao", napisao je Al Kapone.

PROCURELI TAJNI IZVEŠTAJI: Prava istina o Al Kaponeovom masakru na Dan zaljubljenih

"Pa srce moje, nadam se da će stvari doći na svoje mesto naredne godine, a onda ću biti tamo u tvom zagrljaju", napisao je Al Kapone.

Kapone je završio svoje pismo ohrabrujući svog sina da ostane jak i ne brin se za njega."Pa Soni digni bradu, i ne brini o svojom dragom tati, a kada ponovo dobiješ odmor, želim da ti i tvoja draga majka dođete ovde zajedno, jer bih voleo da te vidim", napisao je Al Kapone.

Na kraju je napisao "Ljubav i poljupci, tvoj dragi tata Alfons Kapone # 85", što je bio njegov broj u Alcatrazu.

(VIDEO) KAPONE KOJI JE ZADUŽIO SVET: Ovo je gangster kojem dan, danas treba da budete zahvalni

Trostrano pismo naći će se na aukciji u ponedeljak Masačusetsu, gde se očekuje da donese oko 50.000 dolara.

Stručnjaci smatraju da je napisano 1938. godine, četiri godine nakon što je Kapone prebačen u zloglasni savezni zatvor u zalivu San Franciska.

Njegov sin je tada bio student na Univerzitetu u Majamiju na Floridi.

Kapone je opisao svoj život u Alcatrazu i svoju ljubav ka igranju uz instrumente kao što su bendžo i mandola. On je čak napravio i zatvorski rok bend."Ne postoji pesma napisana uz koju ne mogu da igram", hvalio se.

(Sky News)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track