ALBANAC ZBOG AZILA LAGAO DA SU MU SRBI UBILI PORODICU: A onda počinio šokantno ubistvo u Britaniji
Foto: Printscreen Twitter

Novi detalji

ALBANAC ZBOG AZILA LAGAO DA SU MU SRBI UBILI PORODICU: A onda počinio šokantno ubistvo u Britaniji

Planeta -

Nasilni albanski kriminalac i bivši komandos Vital Dapi, koji je živeo punih 17 godina dvostrukim životom u Velikoj Britaniji, azil je dobio tako što je tvrdio da su mu porodicu ubili Srbi. Policija je otkrila njegov pravi identitet tek nakon što je ubio dvoje britanskih penzionera.

Dapi je koristio lažno ime Ali Kažimaj a u Britaniji je živeo od 1999. godine. Surovo je ubio dvoje penzionera u njihovoj vikendici u Safolku jer je mislio da su milioneri. On je bio pasionirani kockar, zbog čega je zapao u dugove, a ovo je bio način da ih vrati.

Sudija u Ipsivču ga je nazvao "treniranim ubicom" a saznalo se da je 1999. godine uspeo da uđe u Britaniju tako što se zakačio za dno cisterne sa naftom i prešao granicu.

Prijavio se za azil i ispričao kako su mu "Srbi pobili celu porodicu", da bi se nekoliko godina kasnije fotografisao sa zvaničnicima Eseksa a te slike slao "ubijenoj" majci u Albaniju.

Nekoliko godina kasnije je počeo i da posećuje KiM redovno, a tamo je dobio papire sa pravim imenom a radio je i kao plaćeni ubica.

S obzirom da je trošio i po 1.000 funti dnevno na klađenje, Dapi se zadužio kod "pogrešnih" ljudi pa je počeo da pljačka po Britaniji. U jednoj od tih pljački stradalo je i penzionerski par Stjuart, za koje je mislio da su ekstremno bogati.

Pitera Stjuarta (75) izbo je devet puta i bacio ga u jamu a telo njegove supruge Silvije (69) nikada nije pronađeno.Britanski list navodi da je Dapi navodno izveo jedno naručeno ubistvo u Srbiji 2015. godine, i da je za to dobio "određenu sumu novca".

(Daily mail)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track