Albanski terorista: Imaćemo državu i u Makedoniji
Foto: Youtube Pt.

Odbegli ekstremista zapretio

Albanski terorista: Imaćemo državu i u Makedoniji

Planeta -
Sulejman Osmani, koji je umakao makedonskoj policiji posle hapšenja u Kumanovu, sa TV Kosovo poručio da hoće zemlju po ugledu na Republiku Srpsku

SKOPLJE - Albanski terorista Sulejman Osmani, koji je pobegao makedonskoj policiji nakon što se nedavno, posle ekstremističkog napada u Kumanovu, predao, zapretio je čitavom regionu naglasivši da Albanci žele svoju državu u Makedoniji.On je to vlastima u Skoplju poručio nakon što je uspeo da se domogne južne srpske pokrajine i da intervju novinarki TV Kosovo. Blokirali saobraćajZbog bekstva ekstremiste, koji je makedonskim policajcima umakao kad ih je vodio da im pokaže gde je njegova teroristička jedinica skladištila oružje ukradeno posle napada, juče je Kumanovo ponovo bilo pod opsadom.Stotine pripadnika bezbednosnih snaga i specijalnih jedinica zaustavile su saobraćaj u pojedinim delovima grada, a uz to su opkolili neke od najvažnijih zgrada i ustanova. Prema navodima pojedinih makedonskih medija, postoje naznake da je policija ponovo izašla na ulice jer bi jedan od ključnih ljudi terorista odgovornih za napad u Kumanovu 9. i 10. maja mogao da organizuje nove incidente.Osmani je tako juče za TV Kosovo izjavio da je cilj njegove grupe stvaranje nezavisne albanske države u Makedoniji.- Hoćemo albansku državu u Makedoniji, ustrojenu po uzoru na Republiku Srpsku u BiH, i imaćemo je - naglasio je Osmani i istovremeno ponovio tvrdnje da su njegovi teroristi u napadu imali materijalne ciljeve.Imaju 2.000 boracaPored toga, poručio je da u njegovoj grupi ima više od 2.000 „boraca“.Podsetimo, u sukobima u Kumanovu početkom maja poginulo je osam policajaca i ubijeno 14 terorista.

„Komandant sila“MISLILI SMO DA ĆE NAS PREUZETI OEBSSulejman Osmani, koga su makedonski mediji prethodnih dana nazvali „komandant sila“, rekao je juče za TV Kosovo da se njegova grupa iz Kumanova predala policiji te zemlje jer im je nestalo municije.- Na osnovu telefonskog razgovora jednog našeg, mislili smo da ćemo završiti u rukama predstavnika OEBS, a ne policije. Da smo znali da će biti tako, ostao bih do smrti - naglasio je Osmani.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track