AMERIČKI MEDIJI: SAD spremne za NAPAD ako Kim posegne za nuklearnim obaračem!
Foto: Rojters I Printscreen

Odgovor na pretnje Severne Koreje

AMERIČKI MEDIJI: SAD spremne za NAPAD ako Kim posegne za nuklearnim obaračem!

Planeta -

SAD su spremne pokrenuti preventivne napade ukoliko Severna Koreja ne odustane od testa nuklearnog oružja, prenela je američka televizija En-Bi-Si njuz.

Severna Koreja je upozorila da je "veliki događaj" blizu a zvaničnici SAD kažu da sve upućuje na to da je reč o nuklearnom testu koji bi mogao biti izveden već ovog vikenda.

Zvaničnici obaveštajne službe rekli su da je Amerika pozicionirala dva razarača, od kojih je jedan na manje od 500 kilometara od nuklearnog poligona Severne Koreje.

Pentagon je odbio da komentariše tvrdnje američke televizije En-Bi-Si njuz da su SAD spremne da pokrenu preventivni udar konvencionalnim naoružanjem na Severnu Koreju ukoliko ona izvede još jedan nuklearni test, rekavši da ne diskutuje o budućim operacijama ili "javno spekuliše o mogućim scenarijima".

"Komandanti uvek razmatraju širok spektar mogućnosti da se zaštitimo od svih nepredviđenih situacija", saopštila je portparolka Pentagona Dejna Vajt.

Kremlj je danas saopštio da prednost daje diplomatskom rešavnju svih kriza, uključujući i onu na Korejskom poluostrvu, usled rastućih tenzija između Vašingtona i Pjongjanga u vezi nuklearnog programa Severne Koreje.

"Pozivamo sve zemlje da se uzdrže od svih poteza koji bi mogli da postanu provokativni koraci", izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov,

(En-BI-Si njuz, agencije)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Pritajeni Donald, skriveni Tramp: Predsednik SAD "ispaljivao rafale" po Kini, a onda...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track