AMERIČKI PROFESOR: Tramp će voditi drugačiju poltiku od prethodnika
Foto: Printscreen YouTube

Ništa neće biti isto

AMERIČKI PROFESOR: Tramp će voditi drugačiju poltiku od prethodnika

Planeta -

Profesor američkog Univerziteta Džon Hopkins, Dejvid Unger ocenio je danas u izjavi Tanjugu da će pobednik predsedničkih izbora u SAD Donald Tramp vrlo verovatno voditi drugačiju politiku od njegovih predsedničkih prethodnika.

"Donald Tramp je najradikalniji kandidat koji je izabran za predsednika otkako ja znam i njegova politika je veoma nepredvidiva. Njegova pobeda predstavlja visoko rasprostranjenu odbojnost prema partijama i političarima establišmenta", rekao je Unger za Tanjug.

On je kazao i da je teško predvideti kakvu će spoljnu politiku voditi Tramp, jer nema iskustva u tome i jer njegovi najbliži saradnici nisu poznati.

"Tramp nije izolacionista, on je nacionalista. Čini se da on saveznike SAD, uključujući i NATO, smatra više teretom nego benefitom i da mu se ne sviđaju skorašnji trgovinski sporazumi koje je SAD sklopila", istakao je Unger. "Sada kada ima veću odgovornost možda će imati potrebu da promeni neko od tih stanovišta. Vrlo je verovatno da će on biti drugačiji predsednik od svojih prethodnika obe strane", kazao je Unger, koji je poželeo sreću Trampu.

On je dodao i da je slabost protivničkog kandidata Hilari Klinton to što nije uspela da inspiriše glasače.

"Njena glavna tema u kampanji je bila da ona nije Tramp, što nije bilo dovoljno", rekao je on. Tramp je izabran za 45. predsednika SAD pobedivši protivkandidata iz tabora demokrata Hilari Klinton.Republikanac je tako prekinuo osmogodišnju vladavinu demokrata u Beloj kući, navodi Rojters.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track