SANKCIJE PROTIV RUSIJE NAPRAVILE ČUDO: Proizvodnja kalašnjikova EKSPLODIRALA, zaposlenost RASTE!
Foto: Printscreen/Youtube

Zavirite u najpoznatiju fabriku oružja

SANKCIJE PROTIV RUSIJE NAPRAVILE ČUDO: Proizvodnja kalašnjikova EKSPLODIRALA, zaposlenost RASTE!

Planeta -

Ekonomski rat Vašingtona protiv ruske industrije trebalo je da osakati izvozne i proizvodne sposobnosti kompanija kao što je proizvođač oružja Kalašnjikov.

Međutim, sudeći prema odličnom video izveštaju o poslovanju ove državne kompanije, sankcije su se zapravo obile o glavu Sjedinjenim Američkim Državama.

Ne samo da je Kalašnjikov povećao izvoz otkako su sankcije uvedene 2014. godine, već su naučili i kako da proizvode delove koje su ranije kupovali negde drugde.

Proizvođač najpoznatije svetske puške je preplavljen narudžbinama i planira da poveća broj zaposlenih za čak 30 odsto.

Postoji vrlo jednostavan razlog zašto se rusko oružje toliko traži: Kako kaže portparol kompanije, njihove puške su izuzetno pouzdane. Prolaze kroz ekstremne testove izdržljivosti s obzirom da ih "bacaju u vodu, pesak, a čak ih gaze sa automobilima i terenskim vozilima."

U šaljivom tonu izveštaj takođe objašnjava i kako je američka vlada bila primorana da privremeno ukine sankcije kako bi kupila rezervne delove za helikoptere koje koristi avganistanska vojska.

Izveštaj prikazuje i na koji način firma proizvodi visokotehnološke proizvode za mirnodopske uslove, uključujući medicinsku opremu i civilne helikoptere.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

SILA 5.epizoda SPECNAZ : Ovo su najelitnije ruske specijalne jedinice!

(Russia Insider)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track