AMERIKA NEĆE BITI JEDINA KOJA ZABRANJUJE ULAZAK IZBEGLICAMA: Trampu stigla podrška još jedne SILE!
Foto: AP

Podržavaju odluku

AMERIKA NEĆE BITI JEDINA KOJA ZABRANJUJE ULAZAK IZBEGLICAMA: Trampu stigla podrška još jedne SILE!

Planeta -

Gotovo svi svetski lideri i javne ličnosti osudili su odluku Donalda Trampa da zabrani imigraciju iz sedam muslimanskih zemalja.

Tramp je u petak potpisao naredbu kojom se na 90 dana zabranjuje ulazak u SAD građanima sedam država, a ta je odluka izazvala buru protesta širom SAD i negodovanje širom planete.

Međutim, iako su osude stigle prvo od američkih saveznika, kao što su Velika Britanija, Nemačka, Francuska i Kanada, ima i onih koji zapravo podržavaju Trampovu odluku.

"Vitalno je da svaka nacija ima kontrolu nad tim ko im prelazi granicu. Pričao sam sa predsednikom Trampom oko važnosti sigurnosti granica i pretnje od ilegalne i neregularne imigracije", rekao je premijer Australije, Malkolm Turnbul.

Australija je tako postala i prva država koja se svrstala na Trampovu stranu, iako su mnogi evropski desničari takođe podržali ovu odluku.

FOTO: AP
FOTO: AP

Holanđanin Gert Vilders, na Tviteru je podržao Trampovu odluku, baš kao i bivši lider UKiP-a, Najdžel Faraž u izjavi za BBC.

Iako je ogromna većina političara i dobar deo javnosti osudio Trampovu odluku, nije isključena situacija da još neke države počnu slediti ovaj primer, a Australija bi definitivno mogla postati jedna od njih.

(Avaz.ba)

BONUS VIDEO:

TRAMPOVA CRNA LISTA: Stanovnici ovih 7 zemalja više NE SMEJU da uđu u Ameriku!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track