ANGELA MERKEL PROMENILA PLOČU: Zatražila zabranu burke i dobila ovacije
Foto: FoNet

Preokret u politici

ANGELA MERKEL PROMENILA PLOČU: Zatražila zabranu burke i dobila ovacije

Planeta -

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjasnila se danas za zabranu potpunog sakrivanja lica, gde god je to zakonski moguće, prenose mediji.

Ona je naglasila da "potpuno prekrivanje nije prikladno u Nemačkoj".

Merkelova je naglasila da ne želi da se ponovi prošlogodišnji veliki proliv migranata u ovu zemlju.

"Kod nas važi pravilo da lice treba pokazati, samim tim, potpuno pokrivanje nije primereno i trebalo bi ga zabraniti gde god je to zakonski moguće", izjavila je Angela Merkel danas na zasedanju CDU u Esenu, na veliko oduševljenje oko 1.000 delegata.

Tako će CDU burku zabraniti na sudu, prilikom policijskih kontrola i u saobraćaju. Istovremeno, kancelarka je oštro kritikovala agresivnost i poruke mržnje na internetu.

Kako je rekla, ponekad se ima utisak da neki ljudi, koji već odavno žive u Nemačkoj, "pod hitno treba da se upišu na kurs za integraciju”, izjavila je kancelarka, zahtevajući da se korisnici društvenih mreža s poštovanjem odnose jedni prema drugima.

Politika otvorenih vrata od samog početka migrantske krize nailazi na velike kritike u Nemačkoj. Samo prošle godine, u tu zemlju je stiglo skoro 900.000 tražilaca azila. Njihov broj je u međuvremenu opao, ali je pristup Angele Merkel prouzrokovao neslaganja u njenoj partiji.

HOĆE I ČETVRTI MANDAT: Merkelova najavila da će se ponovo kandidovati za mesto kancelarke

(Dejli mejl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track