ANONIMUSI RAZBESNELI DŽIHADISTE: Upali im na Tviter profile i postavili slike gej zastave
Foto: Printscreen Twitter

Osveta za masakr u Orlandu

ANONIMUSI RAZBESNELI DŽIHADISTE: Upali im na Tviter profile i postavili slike gej zastave

Planeta -

Jedan od članova Anonimusa je posle krvavog masakra koji je Omar Matin počinio u gej klubu Puls u Orlandu, bio toliko besan da je osetio potrebu da se na neki način osveti Islamskoj državi, a najbolji način na koji je mogao to da učini je hakovanjem.

Posle napada koji se desio u Orlandu, haker koji se na Tviteru podpisuje kao WauchulaGhost hakovao je profile terorista na društvenim mrežama i na njihove profilne fotografije postavio slike na kojima se nalaze boje LGBT zajednice.

"Uradili smo to za žrtve u Orlandu. Uzimanje nevinih života nikada neće biti tolerisano", rekao jedan on.

Na ovome radi već dva meseca, a hakovao je preko 160 profila. Od pucnjave u gej klubu u Orlandu odlučio je da još više raditi na provaljivanju u njihove profile.

"Vlada zapravo ništa nije učinila, a pogotovo na društvenim mrežama. Oni objavljuju fotografije stravičnih ubistava svugde po internetu. Deca mogu da vide te snimke", izjavio je haker.

Tvitovi na kojima je pisalo "I am gay and proud" (Ja sam gej i ponosim se) i "Out and Proud" ( Otvoren i ponosan) koji veličaju gej populaciju, pisani su sa ovih profila.

"Cilj je bio da polude, da ih iznerviramo. Ukoliko smo u tome uspeli, mi smo srećni ", dodao je haker.

Ovo nije prvi put da hakeri napadaju tzv. Islamsku državu. Posle napada u Parizu srušili su nekoliko hiljada Tviter profila terorista, a objavili su im rat i putem videa na Jutjubu.

(RT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track