(VIDEO) ARKAN IZVRŠIO POKOLJ PA SE SMEJAO POSLE HAPŠENJA: Posle 24 sata uhapšen ubica iz parfimerije
Foto: Reuters

Krvoproliće

(VIDEO) ARKAN IZVRŠIO POKOLJ PA SE SMEJAO POSLE HAPŠENJA: Posle 24 sata uhapšen ubica iz parfimerije

Planeta -

Ispituje se da li je on deo šire međunarodne terorističke ćelije ili je vuk samotnjak. Privedeni nije pružao otpor pri hapšenju i nije bio naoružan

SIJETL - Policiji u američkoj saveznoj državi Vašington bila su potrebna 24 sata da pronađe i uhapsi osumnjičenog za masakru parfimeriji u jednom tržnom centru nedaleko od Sijetla, kada su ubijene četiri žene i jedan muškarac. Osumnjičeni je identifikovan kao Turčin Arkan Četin (20) i on je legalno boravio u SAD.

Dojava građana
Ušao u parfimeriju i zapucao... Snimak bezbednosne kamere
Ušao u parfimeriju i zapucao... Snimak bezbednosne kamere

Holi je rekao da je policija dobila dojavu da se ubica iz tržnog centra nalazi u blizini. On je otkriven na osnovu snimaka sa auto-puta, a građani su prepoznali vozilo osumnjičenog. Policija je navela da je osumnjičeni ima stalni boravak u SAD i da je ranije optuživan za nasilje u kući i napade. Trenutno se traga za oružjem, puškom,kojom je zločin počinjen. Takođe se istražuje i motiv napada.Nadležni još nisu otkrili identitet žrtava, a Stiv Sekston, guverner Barlingtona, rekao je da je u pitanju veliki gubitak za malu zajednicu:Danas pred sudom- Mogao je da bude bilo ko od nas. Ovo je veliki gubitak kako za porodice tako i za našu zajednicu. Ovaj zločin će nas zauvek promeniti - rekao je on.Uhapšeni će biti izveden pred sud u ponedeljak, kada će mu verovatno biti određena paprena kaucija. Podsećamo, sud u Njujorku je pre dve nedelje uhapšenom za bombaški napad na Menhetnu, kada je povređeno 29 osoba, odredio kauciju od 5,2 miliona dolara.Do pucnjave u državi Vašington došlo je manje od nedelju dana nakon što je jedan muškarac nožem napao devetoro ljudi u tržnom centru u centralnoj Minesoti pre nego što je upucan i ubijen, a FBI istražuje taj napad kao potencijalni akt terorizma.

SPASAVAJ SE KO MOŽE Buran vikend širom sjedinjenih država Pucnjava na koledžu u IlinoisuU kampusu Univerziteta u Ilinoisu došlo je do pucnjave, a kako navodi Raša tudej, nepoznata osoba je ispalila devet hitaca, nakon čega je pobegla. Lokalni list Dejli Ilini navodi da je istraga u toku i da policija ne saopštava detalje. Pucnjava se desila ispred pošte, blok dalje od popularnog kafića u kampusu „Crveni lav“.Šestoro izbodeno u BostonuŠest osoba izbodeno je nožem i flašama na ulici u blizini kampusa koledža Emerson u Bostonu, saopštila je bostonska policija, prenosi Boston gloub. Jedan od napadača je uhapšen, a drugi je uspeo da pobegne. Policija je intervenisala oko 02.15 sati po lokalnom vremenu, nakon što je prijavljena tuča, i naišla na izbodene osobe.Devetoro ranjeno u BaltimoruU Baltimoru su tri naoružana napadača ranila osam osoba, među kojima i trogodišnju devojčicu, na ulici u istočnom delu grada, saopštila je policija. Osumnjičeni su pobegli sa mesta incidenta. Pucnjava se dogodila nakon što su se tri naoružana muškarca okupila u grupu, rekao je komesar policije Ken Dejvis.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track