ARNOLD ŠVARCENEGER: Hoću da budem predsednik, Trampu nikad neću dati glas
Foto: AP

Političke ambicije holivudske zvezde

ARNOLD ŠVARCENEGER: Hoću da budem predsednik, Trampu nikad neću dati glas

Planeta -

Da sam rođen u Americi, sad bih se kandidovao. Ovi izbori bi bili pravo vreme za uključivanje u trku, kaže bivši guverner Kalifornije.

NJUJORK - Glumac i bivši guverner Kalifornije Arnold Švarceneger želi da se uključi u trku za Belu kuću.Popularni Terminator, uticajni član Republikanske partije, izgleda smatra da bi izbori koje su kandidati Donald Tramp i Hilari Klinton pretvorili u pravi cirkus, gde se više priča o seksu nego o ekonomiji i politici, bili prava šansa za njega.

- Da sam rođen u Americi, sad bih se sigurno kandidovao. Zašto sada? Pa ovi izbori bi bili pravo vreme za uključivanje u trku - rekao je Arnold Švarceneger za Advik.Pravo vremeMeđutim, činjenica da je rođen u Austriji sprečava ga da se kandiduje. A politički analitičari, piše Advik, tvrde da bi čovek koji se proslavio mišićima i ulogama Konana Varvarina i Terminatora lako pobedio na unutarstranačkim izborima. Kako objašnjavaju, siromašni imigrant iz Austrije uspeo je da se proslavi kao bodi-bilder, zaradi milione kao biznismen, postane najplaćenija filmska zvezda, a zatim i da dođe na čelo najmnogoljudnije američke države zato što je rođeni marketinški stručnjak koji je razvio svoj lični brend pre nego što je ta reč uopšte počela da se koristi.

Popularni Konan Varvarin ne može da se kandiduje jer je rođen u Austriji (Foto: Profimedia)
Popularni Konan Varvarin ne može da se kandiduje jer je rođen u Austriji (Foto: Profimedia)

Zamenio milijardera- Kada dođe dan izbora, glasaću za bilo koga osim za Trampa. Prvi put otkako sam 1983. postao državljanin SAD neću glasati za republikanskog kandidata. Koliko god bio ponosan što sam republikanac, važnije od toga mi je da budem Amerikanac - poručio je on pre nekoliko dana.Ipak, zanimljivo je da nije bio protiv toga da zameni Donalda Trampa u TV serijalu „Šegrt poznatih“ („Celebrity Apprentice“).

- Trenutno mi je zanimljivo u Holivudu, ali ne znam šta je sledeće što me čeka. To mora da mi zvuči izazovno. Zanimljivije mi je da se penjem uz planinu nego da sedim na njoj - rekao je Arnold, koji je pre nekoliko godina lobirao da se promeni član američkog ustava koji zabranjuje ljudima rođenim van Amerike da dođu u Belu kuću.

„SIMPSONOVI“ ZAMENIO BUŠAU filmu „Simpsonovi“ iz 2007. godine Arnold Švarceneger postao je predsednik Amerike nakon Džordža Buša. On je u filmu prikazan kao ljutiti idiot koji uopšte ne voli posao koji mu je zapao i njime je lako manipulisati.

„Razbijač“PROMENIO USTAVU filmu „Razbijač“ iz 1993. Silvester Stalone je želeo da se našali sa svojim kolegom, pa se spominje kako je 62. amandmanom promenjen ustav i Arnold Švarceneger je postao predsednik SAD. Staloneov komentar na to je: „Ne želim da znam.“ Deset godina kasnije Arnold je postao guverner Kalifornije.

OptužbeDONALD VOLI SEKS ŽURKEDvojica neimenovanih Amerikanaca za Dejli bist tvrde da je Donald Tramp redovno organizovao seks-žurke u hotelu „Plaza“, čiji je vlasnik bio između 1988. i 1995. Oni kažu da je na žurkama bilo kokaina u izobilju, a da su za zabavu bile zadužene mlade i maloletne manekenke.- Tramp je skakao na njih kao lud - ispričali su oni.

ŠTA KAŽE USTAV SADNiko ko nije po rođenju građanin Sjedinjenih Država ili ko nije građanin Sjedinjenih Država u vreme usvajanja ovoga ustava ne može biti biran za položaj predsednika; niko ne može biti biran za ovu dužnost ako nije navršio 35 godina i ako 14 godina nije žitelj Sjedinjenih Država.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track