ASAD TVRDI DA JE INCIDENT U IDLIBU NAMEŠTALJKA: Zašto grad nije evakuisan ako je bio hemijski napad?
Foto: Reuters

Logično pitanje

ASAD TVRDI DA JE INCIDENT U IDLIBU NAMEŠTALJKA: Zašto grad nije evakuisan ako je bio hemijski napad?

Planeta -

Nije bilo nikakvog napada hemijskim oružjem u sirijskoj provinciji Idlib, izveštaji su bila sabotaža (lažna zastava) koja je trebalo da opravda američki raketni napad na aerodrom sirijskih oružanih snaga, izjavio je sirijski predsednik Bašar Al Asad.

"Dakle, za nas, nije bilo napada gasom i nije bilo skladišta gasa, to je bila lažna igra zastava samo da opravda napad na bazu Šajrat. To je ono što se dogodilo", rekao je Asad.

Asad je dodao da je sirijska vojska izvršila napad u provinciji Idlib 4. aprila, ali u drugo vreme od onoga što je objavljeno u zapadnim medijima.

"Pre svega, mi ne znamo da li je meta koju smo napali toga dana pola sata pre podneva, oko 11:30, bila hemijsko skladište ili obično skladište ili nešto slično tome. A njihova priča je da se napad desio u 6 - 6:30 ujutru. Nismo pokrenuli bilo kakav napad u tom trenutku. Dakle, imate dve mogućnosti: prva je da je došlo do napada u vreme ručka ili oko 11:30 časova. A druga mogućnost za koju verujemo da je sabotaža, jeste da nije bilo napada", objasnio je Asad.

Video snimci i slike sa mesta napada podsećaju na one koje su stvorili Beli šlemovi "prošle godine, odnosno pre dve ili više godina ... koji su nedokaziva priča", rekao je Asad.

"To je ono što verujemo, jer je napad već bio pripremljen, a oni nisu hteli da slušaju, nisu hteli da ispitiju; oni su samo hteli da pokrenu napad. Verujemo da je lažna zastava iz jednog jednostavnog razloga: ako je bilo curenja gasa ili napada, a vi govorite o 60 mrtvih u tom gradu, kako bi se grad mogao da nastavi svoj život normalno? Nisu evakuisali grad. Niko nije napustio grad, život se nastavio normalno, a priča se o masovnom uništenju. Pre neki dan, oni su napali šerijat gde su rekli da je bilo deponija gasa, a napali su sva skladišta, i nije bilo gasa koji je dolazio sa tog aerodroma. Niko od naših oficira ili vojnog osoblja, nije bio ugrožen gasom", rekao je Asad.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI U 14 SATI UŽIVO: Šta Vučić kaže o ideji ujedinjenja Albanije i Kosova ?

(Sputniknews)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track