OPSADA: Digli vojsku da obezbeđuje neformalni sastanak šefova diplomatija OEBS
Foto: Reuters

DUGE CEVI

OPSADA: Digli vojsku da obezbeđuje neformalni sastanak šefova diplomatija OEBS

Austrija -

BEČ - Austrijska vojska obezbeđivaće sutrašnji neformalni sastanak ministara inostranih poslova OEBS, koji se održava na poziv predsedavajućeg ove organizacije, šefa austrijske diplomatije Sebastijana Kurca.

foto: AP

Oko 30 ministara spoljnih poslova, među kojima i Ivica Dačić, učestvovaće na neformalnom sastanku na kojem će se razmatrati brojni izazovi sa kojima se suočava region koji pokriva OEBS.

Ukupno je angažovano 850 vojnika koji će do četvrtka da se brinu o bezbednosti učesnika sastanka u Mauerbahu. Vojska će, za zaštitu skupa, koristiti 24 aviona i helikoptera, među kojima su Blek houk, Pilatus PC 7 i Eurofajter. Najavljeno je da će biti ograničenja u vazdušnom prostoru nad pokrajinom Donja Austrija i Bečom.

Ukoliko jedan avion bez dozvole uđe u zatvoreni vazdušni prostor, kako je saopšteno, piloti će dobiti naređenje da ga iz njega proteraju. Vojska ukazuje da će u periodu aktivnosti oko skupa u Mauerbahu biti povećana buka, ali navode da je to ne samo zbog zaštite učesnika, već i građana kako bi se sprečili teroristički napadi.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) SILA 21 EPIZODA: Pogledajte kakvim naoružanjem raspolažu Hrvatska i Slovenija!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track