BOSANSKI PREDUZIMAČ OJADIO FIRME U BEČU: Kad su ga uhvatili, svalio krivicu na misterioznog Italijana
Foto: EPA 16.6.2017

ojadio i radnike

BOSANSKI PREDUZIMAČ OJADIO FIRME U BEČU: Kad su ga uhvatili, svalio krivicu na misterioznog Italijana

Austrija -

Austrijsko tužilaštvo podnelo je prijavu protiv 51-godišnjeg državljanina BiH zato što je tamošnjim firmama naneo štetu u iznosu od 113.862 evra.

Bosanac je vlasnik građevinske firme koju je osnovao u Gracu, a potom njeno sedište preselio u Beč, pišu austrijski mediji.

Uzevši učešće u podizanju zgrade u okrugu Braunau, 51-godišnjak je kupovao građevinski materijal za potrebe svoje firme. Bosanac je stekao poverenje dobavljača plaćavši u prvo vreme uredno račune na manje iznose.

To mu je omogućilo da izuzima neograničene količine robe bez neposrednog plaćanja u najkraćem mogućem roku. Onda je Bosanac potpuno prestao da plati račune zbog čega je jedna oštećena firma podnela tužbu.

Policijskom istragom utvrđeno je da je u periodu od jula do oktobra prošle godine državljanin BiH oštetio još šest firmi u ukupnom iznosu od 113.862 evra.

Zanimljivo da je u pomenutom periodu Bosanac prestao da plaća i socijalno osiguranje za svoje radnike, a novac je utrošio za kupovinu zemljišta u Brunauu.

Umjesto priznanja državljanin BiH je svu krivicu pokušao da svali na misterioznog italijanskog preduzetnika s kojim je, navodno, bio poslovno povezan.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

ŠTA SE DESILO BIKOVIĆU: Stao je ispod suncokreta, a onda je počeo da radi nešto što će sve zabrinuti

Kurir.rs/Vijesti-x

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track