I AUSTRIJU ZANIMA SLUČAJ BENTLI: Luka Radulović koji je udario Vučićev auto optužen za ranjavanje Rumuna u Beču!
Foto: Printscreen Facebook

Ne veruju da će ga srbija izručiti

I AUSTRIJU ZANIMA SLUČAJ BENTLI: Luka Radulović koji je udario Vučićev auto optužen za ranjavanje Rumuna u Beču!

Austrija -

BEČ - Luka Radulović (36), koji je uhapšen u Beogradu, nakon što je udario kolima u kolonu vozila predsednika Srbije Aleksandra Vučića, osoba je za kojom traga austrijska policija zbog ranjavanja jednog Rumuna ispred bečkog hotela Hilton, odnosno diskoteke "Box".

"Osumnjičeni muškarac je bio umešan i u pucnjavu ispred (bečkog) hotela Hilton u martu ove godine", izjavio portparol austrijskog federalnog ureda za borbu protiv kriminala Vincenc Krigs-Au.

"Potvrđujem da je Luka R. Ista osoba koja je tada pucala i teško ranila jednog Rumuna", rekao je Krigs-Au u utorak po podne. U julu je pred sudom u Beču trebalo da počne suđenje ovom Srbinu i još dvojici osumnjičenih, ali optuženi se nisu pojavili. Sada je nejasno kakve će to posledice imati po suđenje u Austriji, jer Srbija verovatno neće izručiti osumnjičenog.

Inače, pucnjava ispred hotela "Hilton", dogodila se u noći između 4. i 5. marta, kada je Rumun u klubu "Box", u kojem je prethodno nastupila izvesna zvezda srpske estrade, upoznao jednu ženu.

Tokom noćnih sati došlo je do svađe između njega i Luke, zbog čega je Luku više muškaraca izbacilo iz lokala. Jednog izbacivača Rumun je na ulazu izvdeđao i pozvao ga da izađe i da se bore "jedan na jedan". Na to je, verovatno Luka odmah izvadio pištolj i preko ograde pucao na Rumuna.

Lice koje je ispalilo hice pobeglo je sa mesta događaja pre dolaska policije, a potom i iz zemlje. Suđenje protiv još tri lica umešana u ovaj slučaj u julu je moralo biti odloženo, jer se oni nisu pojavili prd sudom.

Kurir.rsd/Tanjug

Foto printscreen facebook

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Skandal i sramota! Premijerka kosovske Srbe nazvala manjinom!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track