(FOTO) PROVOKACIJA U AUSTRIJI: Grafiti Alahu akbar uznemirili javnost, poslanik nudi 500 evra za informacije o vandalima
Foto: Facebook/Martin Huber

ISLAMISTIČKE PRETNJE

(FOTO) PROVOKACIJA U AUSTRIJI: Grafiti Alahu akbar uznemirili javnost, poslanik nudi 500 evra za informacije o vandalima

Austrija -

Nepoznate osobe ispisale su, u austrijskom gradiću Ips, na više mesta islamističke grafite, zbog čega su uznemirene lokalne vlasti, a poslanik u pokrajinskoj skupštini Martin Huber saopštio da daje 500 evra nagradu za hapšenje vinovnika.

Na više mesta u gradu napisano je "Alahu akbar" i "Bomb the church" (bombardujte crkvu) i "Bomb the kids" (bombardujte decu), navodi se u saopštenju policije koja moli građane za informacije kako bi uhvatila lica koja stoje iza ovih grafita.

Poslanik Huber iz redova Slobodarske partije Austrije (FPO) ističe da se ne radi o "bezazlenoj dečjoj igrariji, već jasnoj pretnji". Vinovnici, kako je poručio, treba što pre da budu uhvaćeni i zatvoreni.

On je rekao da plaća nagradu u visini od 500 evra za informacije koje bi policiji pomogle da "islamističke ispisivače grafita" uhapsi.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Facebook/Martin Huber

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track