(VIDEO) OVO JE PRVA DAMA AUSTRIJE:  Suzan je Kurcova  ljubav od tinejdžerskih dana!
Foto: Printscreen Youtube

uvek uz sebastijana ali daleko od medija

(VIDEO) OVO JE PRVA DAMA AUSTRIJE: Suzan je Kurcova ljubav od tinejdžerskih dana!

Austrija -

BEČ - Lider austrijske Narodne partije, šef diplomatije u odlazećoj vladi, Sebastijan Kurc (31), sinoć je proglasio pobedu na parlamentarnim izborima, zahvaljujući kojoj će postati najmlađi premijer u Evropi.

Međutim, osim o njegovoj pobedi sinoć se pričalo i o njegovoj devojci Suzan Tir (30), koja se pojavila na konferenciji njegove partije. Ovo nije prvi put da se Sebastijan Kurc pojavio u javnosti sa svojom devojkom.

Većina fotografija na kojima su zajedno uslikane su na zabavama i na koncertima. Oni su zajedno već 13 godina, i može se reći da je to bila tinejdžerska ljubav, jer je Kurc imao 18, a ona 17 godina kada su počeli da se zabavljaju. Uprkos konzervativnim stavovima, par se još uvek nije venčao.

Austijski mediji pišu da je buduća prva dama diskretna, ali veoma samouverena i uvek uz svog partnera kada su u pitanju važni politički događaji. Suzan je radila na mestu komesara u Ministarstvu finansija i živela je u stanu u 12. bečkoj opštini Majdling u kojoj je Sebastijan Kurc odrastao.

ebastijan Kurc želi da drži svoju devojku podalje od medija

Mladi lider ne voli da govori o svom privatnom životu. Ističe da ni njegovi roditelji ni devojka ne vole pažnju medija, a da on želi da se o njemu govori samo kroz njegov posao. Kada ga je novinar pitao da li kao lider Narodne partije planira da se oženi, on je istakao da će kada se bude oženio to biti organizovano u krugu porodice i da neće biti propraćeno medijski.

Prilikom gostovanja u jednoj radijskoj emisiji, Sebastijan Kurc je na pitanje novirnarke da li bi voleo da ima decu, istakao da bi voleo, ali da će o tome pričati kod kuće, a ne za emisiju. Ipak, otkrio je da voli da sa svojom devojkom provodi leto u Južnom Tirolu ili na jezeru Garda.

foto: Printskreen Youtube

Izjavio je da je još mlad da bi zasnovao porodicu, ali da će i to doći na red u jednom trenutku. Mediji prenose da je par veoma zaljubljen i da je Suzan njegov najverniji savetnik, pored njegovih roditelja. Pretpostavlja se da će se Sebastijan Kurc sa devojkom preseliti u kancelarsku rezidenciju u Beču i da bi Suzan kao prva dama Austrija uskoro trebala da bude češće prisutna u medijima.

Suzan je dobra prijateljica sa Filipom Strače, ženom Hajnca-Kristijana štahea lidera desničarske FPO. I dalje nije poznato da li će njihovo prijateljstvo uticati na pregovore o koaliciji.

Kurir.rs/merkur.de

Foto printscreen youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja