OTVARAJU SE BEČKI VAŠARI: Grad će zamirisati na kuvano vino i cimet!
Foto: printscreen stadtwienmarketing

pripreme za božićne praznike

OTVARAJU SE BEČKI VAŠARI: Grad će zamirisati na kuvano vino i cimet!

Austrija -

BEČ - Počela je priprema Božićnih vašara u Beču, a ove godine će 20 vašara sa 982 štanda ugostiti Bečlije i posetioce iz celog sveta.

Goste očekuju različiti kulinarski specijaliteti, sveće od pčelinjeg voska, novogodišnji ukrasi i mnogo kreativnih ideja za božićne i novogodišnje poklone. Gradonačelnik Beča, Mihael Hojpl, zvanično će otvoriti tradicionalno najveći vašar „Bečki Božićni san“ na trgu ispred skupštine grada 17. novembra 2017. godine.

foto: printscreen stadtwienmarketing

Kulturni i božićni vašar ispred dvorca Šenbrun i božićna sela ispred dvorca Belvedere i na trgu Marije Terezije nude posetiocima carsku kulisu, dok će vašari na trgu Karlsplac, u gradskoj četvrti Špitelberg i na trgu Am Hof biti u znaku umetnosti i rukotvorina.

foto: printscreen stadtwienmarketing

Ljubitelji dizajna će moći da uživaju na vašaru u Muzejskoj četvrti, dok su vašari u ulici Malerštrase i u dvorištu kuće čaja „Has & Has“ pravo mesto za sladokusce. Zimski vašar u zabavnom parku Prater imaće bogat program sa muzičkim nastupima.

foto: printscreen stadtwienmarketing

U Muzejskom kvartu će biti postavljen poseban pejzaž sa umetničkim svetlosnim instalacijama. Kao i prethodnih godina ni ove godine neće izostati začinski čajevi, topla čokolada, kuvano vino i punč koji spadaju u obaveznu ponudu na svim Bečkim vašarima.

Kurir.rs/K.A.

Foto printscreen stadtwienmarketing

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track