SAJENTOLOZI SU MI OTELI SINA (14): Nemam ni njegovu sliku, moram da ga iščupam iz njihovih kandži!
Foto: Printscreen Heute.at, Printscreen YouTube

Bečlija očajnički pokušava da vrati dete

SAJENTOLOZI SU MI OTELI SINA (14): Nemam ni njegovu sliku, moram da ga iščupam iz njihovih kandži!

Austrija -

BEČ - Austrijanac nije video sina od marta, jer se njegova sada bivša partnerka priključila Sajentološkoj crkvi i odvela dete sa sobom.

" Srce mi se slama kada pomislim da ću provesti Božić bez sina. Ovo je gore nego u horor filmu" kaže Bečlija Stegan G. (42).

"Ona je u toj crkvi od 2008. godine. Njen novi partner je visoko rangirani pripadnik austrijskog ogranka crkve. Kada ga je upoznala, osam godina je odbijala da vidi sina. Međutim ja sam želeo da ostane u kontaktu sa majkom i sada sam ga zbog toga izgubio. Tražio sam joj prošle nedelje da mi makar pošalje njegovu sliku, ali do danas je nisam dobio!", kaže očajni otac.

Od kada je sa majkom, dete je prekinulo sa dotadašnjim životom.

"Prekinuo je kontakt sa mnom, s babom i dedom, rođakama. Siguran sam da je u kandžama Sajentologije" - kaže tužni otac, koji se sada sa advokatom bori za pravo na starateljstvo nad detetom.

Prema rečima njegovog advokata Tomasa Rasta, njegova bivša partnerka (33) je kao što je uobičajeno za Sajentološku crkvu, “radila na prekidu kontakta dečaka sa njegovim okruženjem i koristila ga kao kaznenu meru”.

Kada je bio sa ocem odlazio kod babe i dede, locirala ga je pomoću ajfona i tada i besno mu govorila “Ti nemaš dedu”, ispričao je Stefan.

U decembru 2016. majka je zatražila potpuno starateljstvo nad Filipom (ime promenjeno). Dečak je navodno napisao pismo sudu u kome je ocrnio oca i tražio da ostane s majkom.

"Često viče na mene i psuje me. Moj biološki otac govori loše o mojoj mami", piše u pismu za koje Stefan tvrdi da ustvari delo njegove bivše partnerke.

" Moja bivša mu je diktirala tekst. Četrnaetogodišnjaci tako ne pišu. Što se mene tiče, ona može da veruje u šta god hoće, ali ne želim da Filip odraste u takvom mutnom okruženju Sajentologije. Moram da ga iščupam iz njihovih kandži" , dodaje Stefan G.

Kurir.rs/Heute.at

Foto printscreen Youtube/heute.at/Helmut Graf

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Genocid, progoni, ubistva, deportacije... Ovo su svi zločini koje tužilaštvo stavlja na teret Mladiću!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track