PRISTOJNOST JE IN: Bečke linije zavode red u vozilima gradskog saobraćaja!

nova kampanja

PRISTOJNOST JE IN: Bečke linije zavode red u vozilima gradskog saobraćaja!

Austrija -

BEČ - Gradsko saobraćajno preduzeće „Bečke linije“ („Wiener Linien“) od 20. novembra 2017. godine sprovodi novu kampanju čiji je cilj da sve korisnike metroa, autobusa i tramvaja podseti na kućni red u javnom prevozu.

Moto kampanje je „Vozi se fer: pristojnost je in“, a fokus je na temama koje putnicima posebno smetaju: konzumiranje alkohola i hrane intenzivnog mirisa, glasno telefoniranje i psi bez zaštitne korpe.

foto: Johannes Zinner

„Kada imate preko 2,5 miliona putnika dnevno, neophodno je da svi vode računa o pravilima ponašanja. Svi treba da se osećaju prijatno u javnom prevozu, a to je moguće samo ukoliko su svi uviđavni“, izjavila je Uli Zima, članica gradske vlade zadužena za javni prevoz.

„Većina naših putnika ponaša se pristojno. Nažalost, postoji i jedan broj onih koji ne poštuje pravila ponašanja. Sa ovom kampanjom želimo da im stavimo do znanja da takvo ponašanje smeta drugim putnicima“, izjavila je Aleksandra Rajnagl, direktorka gradskog saobraćajnog preduzeća „Bečke linije“.

foto: Johannes Zinner

Poštovanje kućnog reda u javnom prevozu kontroliše 3.300 vozača, 200 kontrolora, zaposleni koji nadgledaju metro stanice, kao i saradnici uslužnih centara i timova za bezbednost.

Kurir.rs/Eurocomm

Foto Bečke linije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track