(FOTO) BEČKI AERODROM SPREMAN ZA ZIMU: 360 radnika brine da 2,5 miliona kvadratnih metara ne bude pod snegom i ledom!
Foto: Foto Flughafen Wien AG

radi se 24 sata

(FOTO) BEČKI AERODROM SPREMAN ZA ZIMU: 360 radnika brine da 2,5 miliona kvadratnih metara ne bude pod snegom i ledom!

Austrija -

BEČ - Područje Bečkog aerodroma, koji ne sme da bude pod snegom i ledom, površine je 2,5 miliona kvadratnih metara, što je kao 350 fudbalskih terena.

Samo 5 santimetara snega znači više od 700 utovara snega na kamione. U tom slučaju standardno čišćenje piste uključuje 15 vozila i traje 25 minuta. Zimska služba Bečkog aerodroma ima 360 radnika, koji su dostupni 24 sata dnevno, kao i 70 specijalnih vozila.

foto: Foto Flughafen Wien AG

Čim se zimska sezona završi, počinju pripreme za iduću. U letnjim mesecima se radi na poboljšanju procedura, regrutuju se novi radnici iradi obuka zaposlenih. Počinje obnova i popravka voznog parka i tehnike.

Godišnje se urade četiri velike noćne vežbe sa kompletnom operativom zimske službe.

foto: Foto Flughafen Wien AG

Poseban izazov je odmrzavanje aviona u toku hladnih meseci. Stvaranje leda na krilima i trupu može da dovede do ozbiljnih problema pri upravljanju avionima. Bečki aerodrom za odmrzavanje aviona koristi sredstvo koje je u potpunosti biološki razgradivo i sprovodi se pomoću podzemnih postrojenja do kolektora i dalje na odlaganje. Za odmrzavanje aviona je zaduženo 70 zaposlenih.

Kurir.rs

Foto Flughafen Wien AG

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Smeta li NATO saradnja Srbije sa Rusima? Novinar Kurira pitao Stoltenberga ono što drugi nisu smeli!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja