ISLAMSKA DRŽAVA U EGIPTU: Mi smo uspešno oborili ruski avion!
Foto: Reuters

Tvrdnje na Tviteru

ISLAMSKA DRŽAVA U EGIPTU: Mi smo uspešno oborili ruski avion!

Planeta -
Džihadisti su pokrenuli akciju protiv ruskog predsednika Vladimira Putina jer je započeo intervenciju u Siriji

KAIRO - Islamska država je preuzela odgovornost za pad ruskog putničkog aviona koji se danas srušio u Egiptu kao odgovor na odluku Vladimira Putina da bombarduje džihadiste u Siriji. Ovaj potez je odgovor na upade ruskih aviona koji su izazvali smrt nekoliko stotina muslimana na sirijskoj teritoriji, uglavnom žena i dece, tvrde islamisti.

"Vojnici kalifata uspešno su srušili ruski avion na Sinaju", stoji u saopštenju, prenosi Dejli Mejl.

Dok zvaničnici tvrde da je avion pao zbog tehničkih problema, Islamska država želi da preuzme odgovornost za ovaj događaj. Egipatski izvori navode da je letelica spažena iznad teritorije koju kontrolišu mnoge grupe povezane sa ISIL-om.

Ruski erbas A-321 koji se jutro srušio na Sinaj bio je sav u plamenu i dimu dok se obrušavao na zemlju, posvedočili su, navodno, pripadnici beduinskog plemena Altiaha, nastanjeni u centralnom delu Sinajskog poluostrva, a pojedini tviteraši to objavili na svojim statusima.

Kako tviteraši tvrde, letelica je poput buktinje pala za zemlju, a beduini su odmah pozvali egipatsku vojsku.

Neki su, navodno, palili vatru oko mesta pada aviona, kako bi dimnim signalima naveli egipatske vojne avione do olupine, jer je reč o nepristupačnom terenu u oblasti Hašaba južno od Ariša na Sinaju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja