BERLIN OTKRIO: 130.000 migranata koji su stigli u Nemačku su potpuno nestali
Foto: Reuters

Misterija

BERLIN OTKRIO: 130.000 migranata koji su stigli u Nemačku su potpuno nestali

Planeta -
Od svih migranata koji su tokom 2015. godine došli u Nemačku, 13 odsto njih se nikada nisu pojavili u smeštaju koji je za te ljude bio obezbeđen.

Lokalni mediji prenose da postoje dva moguća objašnjenja. Izbeglice su ili produžile svoje putovanje ka drugim evropskim zemljama ili su odlučile da ilegalno žive u Nemačkoj.

Prema rečima Franka Jirgena Vajsa, šefa Federalne kancelarije za migracije, u zemlji se nalazi oko 400.000 tražilaca azila koji nemaju nikakva dokumenta, a vlasti nisu uspele da ih identifikuju.

U poslednje vreme, Berlin je pooštrio zakone o azilu i jedan od 10 migranata je vraćen nazad u zemlju iz koje su došli u Nemačku.

Naravno, otpor drugih država da prime nazad izbeglice je razumljiv, prenosi RT. Samo Grčka je primila 20 odsto više migranata tokom godine. Istovremeno, pojedine evropske države su vratile Nemačkoj oko 3.000 ljudi.

Procenjuje se da je Nemačka prošle godine primila 1,1 miliona izbeglica sa Bliskog istoka i severa Afrike. Polovina njih su nestali ili nemaju potrebna dokumenta.(RT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track