BEZ MILOSTI: U upadu policije ubijen otmičar i dvoje talaca!
Foto: Reuters

Naoružani muškarac pretio bombom u centru Sidneja

BEZ MILOSTI: U upadu policije ubijen otmičar i dvoje talaca!

Planeta -
Otmičar star 50 godina, kao i dvoje talaca - muškarac od 38 i žena od 34 godine su proglašeni mrtvim nakon što su dopremljeni u bolnicu. Naoružani muškarac koji je držao taoce u kafiću "Lint" je identifikovan kao iranski izbeglica Man Haron Monis, koji je 1996. došao u Australiju

SIDNEJ - Troje ljudi - otmičar i dvoje talaca - ubijeno je, dok su četiri osobe ranjene kada je policija nakon višesatne opsade upala u kafe "Lint" u centru Sidneja, u kojem je od ranih jutarrnjih sati u utorak (po lokalnom vremenu) držano sedamnaestoro talaca, saopštila je policija Novog Južnog Velsa.

Otmičar star 50 godina, kao i dvoje talaca - muškarac od 38 i žena od 34 godine su proglašeni mrtvim nakon što su dopremljeni u bolnicu, prenosi AFP.

"To je bilo delo pojedinca", naglašava Endru Scipion, komesar policije Novog Južnog Velsa, dodajući da je istraga ovog slučaja u toku i da nikakav eksploziv nije nađen u kafeu, uprkos prethodnih otmičarevih tvrdnji.

Naoružani muškarac koji je držao taoce u kafiću "Lint" je identifikovan kao iranski izbeglica Man Haron Monis, koji je 1996. došao u Australiju.

Monis, koji je sebe proglasio za šeika, bio je osuđen za seksualne napade i, odvojeno, slanje pretećih pisama porodicama australijskih vojnika poginulih u Avganistanu, a prošle godine je bio optužen i za saučešništvo u ubistvu bivše supruge, koja je izbodena nožem i zapaljena u stambenoj zgradi u Sidneju.

Nakon zauzimanja kafića, otmičar je upozorio da su u kafeu postavljene dve bombe, a u centru grada još dve i zatražio da mu se donese zastava Islamske države i da mu se omogući da razgovara sa australijskom premijerom Tonijem Abotom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track