BILI PRIVEDENI ZBOG TERORISTIČKIH NAPADA: 5 osoba pušteno iz pritvora u Francuskoj!
Foto: Thinkstock/Ilustracija

Odlukom tužilaštva

BILI PRIVEDENI ZBOG TERORISTIČKIH NAPADA: 5 osoba pušteno iz pritvora u Francuskoj!

Planeta -
Osobe koje su izvele napade na satirični nedeljnik "Šarli ebdo", jednu policajku u blizini Pariza, jevrejsku prodavnicu i štampariju, ubijene su u akcijama policije

FRANCUSKA - Pet osoba koje su privedene zbog terorističkih napada u Francuskoj puštene su na slobodu, saopštila je portparolka pariskog tužilaštva.

Agnes Tibo-Lekivr je rekla da je pet osoba pušteno iz pritvora kasno sinoć, preneo je AP.

Osobe koje su izvele napade na satirični nedeljnik "Šarli ebdo", jednu policajku u blizini Pariza, jevrejsku prodavnicu i štampariju, ubijene su u akcijama policije.

Članovima porodica napadača uručene su optužnice, ali Tibo-Lekivr je rekla da za sada niko nije priveden. Za udovicu jednog od napadača, koja je imenovana kao njegov saučesnik, veruje se da je otputovala u turski grad blizu sirijske granice gde joj se gubi svaki trag.

U Parizu će danas biti održan Marš solidarnosti sa žrtvama terorističkih napada, u kojima je tokom tri dana ubijeno ukupno 17 osoba.

Na skupu se očekuje više od milion ljudi i prisustvo više od 40 svetskih lidera koji iskazati svoju podršku Francuskoj. Više od 5.500 policajaca i vojnika brinuće o bezbednosti u Parizu, od kojih će 2.200 biti raspoređeno samo na obezbeđenju rute marša, koji će krenuti od istorijskog Trga republike do Trga nacije u centru francuske prestonice.

Dodatno, biće raspoređeno 2.000 policajaca i 1.350 vojnika oko grada, posebno ispred medija, verskih objekata, javnih zgrada i diplomatskih misija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track