PAKLENA ČETVORKA: Identifikovan još jedan član londonske grupe džihadista
Foto: Youtube/Printscreen

Islamski Bitlsi

PAKLENA ČETVORKA: Identifikovan još jedan član londonske grupe džihadista

Planeta -
Aleksanda Koti iz (32) Londona, bivši navijač koji je 2009. godine otišao u Siriju, identifikovan je kao pripadnik "londonske grupe" Islamske države, objavili su američki mediji.

Koti je odrastao u Zapadnom Londonu a preobratio se u islam u ranim dvadesetim godinama pošto je upoznao jednu muslimanku sa kojom je kasnije dobio dvoje dece, prenosi Rojters.

On je bio jedan od četvorice džihadista koji su bili prozvani Bitlsima jer su došli iz Britanije i govorili su britanskim akcentom.

Išao je u istu džamiju kao Mohamed Emvazi, odnosno Džihadi Džon, lider grupe nazvane "Bitlsi". Emvazi je bio poznat po snimcima na kojima se prikazivana pogubljenja zapadnih talaca, a njegova grupa je prema rečima talaca bila zadužena za čuvanje stranih zatvorenika. Veruje se da je ubijen prošle godine u napadu američke bespilotne letelice.

Posle Emvazija, Koti je drugi član te grupe koji je identifikovan. Majka mu je bila Grkinja sa Kipra, a otac je poreklom iz Gane. Koti je otišao iz Britanije 2009. godine u Gazu u okviru jednog humanitarnog konvoja, navodi se u izveštaju "Vašington posta". Američki list piše da su američki obaveštajci potvrdili da je Koti putovao u Siriju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track