BIO NA VRHU DILERSKOG LANCA: Propustiće rođenje 28. deteta jer je dobio 12 godina zatvora
Foto: Youtube/Printscreen

Kakva priča

BIO NA VRHU DILERSKOG LANCA: Propustiće rođenje 28. deteta jer je dobio 12 godina zatvora

Planeta -

Premda je policija obavestila Tonija Hendersona (53) dan ranije da će mu pretresti stan, nije se ni potrudio da sakrije drogu, vage, šest mobilnih telefona, svežanj novca...

Diler Toni tvrdi da je živeo od legalnog posla i od beneficija koje dobija od države jer ima 27 dece i još jedno na putu. Rođenje 28. deteta će propustiti jer je osuđen na 12 godina zatvora, prenosi britanski Dejli mejl.

Rekao je sudiji da je on "dobri Samarićanin" koji izdržava svu svoju decu tako što radi vrtlarske poslove svim svojim susedima i članovima zajednice za pet funti. Tvrdi da je dobijao podršku od države jer ima povremene napade i često pada u nesvest pa zbog toga ni ne može da radi neke druge fizičke poslove.

Sudija nije poverovao ovoj sumnjivoj priči. Posebno jer je policija kod njega našla dvadeset vrećica spida i nešto kokaina upakovanih u kutijice od kinder jaja.

Foto: Youtube/Printscreen
Foto: Youtube/Printscreen

Onda je promenio priču i rekao da je to za njegovu devojku Dženifer Dan (32), zavisnicu koja pokušava da se izleči. Tada su ga suočili s novim dokazima - telefonima, vagama, većim količinama gotovine... Rekao je da su tri mobilna njegova, a da je jedan od devojke i da su neki od njegovih prijatelja. Mobilni su na sebi imali i dokaze koji pokazuju da je on godinama na vrhu dilerskog lanca.

"Tokom ovog suđenja izrekli ste mnogo laži. Neverovatno. Porota vidi da cela priča nema smisla - rekao je sudija.Henderson je verovatno još i 'očistio' kuću od droge s obzirom da je znao za policijsku raciju i dan ranije. Pronašli su deset kutijica kinder jaja zamotanih u čarape, a u njima spid i kokain. Osuđen je za posedovanje kokaina, spida i amfetamina s ciljem preprodavanja na 12 godina zatvora.

Tonijeva advokatica Ketrin Kioko-Giligan žalila se da smanje kaznu jer je Toni jedina osoba koja se brine o njegovom bolesnom ocu i da boluje od epilepsije. Zatim je Toni pitao može li pre odlaska u zatvor da nazove svoju decu. Njih dvadeset i sedmoro.

Njegova trudna devojka Dan nosi 28. dete, a i ona je priznala dva manja prekršaja kako bi se nagodila sa sudom. Čeka suđenje koje je zakazano za 8. avgust.(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track