BIZNIS NA TRGOVINI LJUDIMA: Kriminalci zaradili šest milijardi dolara na migrantima
Foto: Reuters

Policijska agencija Evropske unije otkrila

BIZNIS NA TRGOVINI LJUDIMA: Kriminalci zaradili šest milijardi dolara na migrantima

Planeta -

BRISEL - Dok je evropska javnost sa zaprepašćenjem saznala da se kod obala Egipta ponovo udavilo 163 migranata, a nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila da će i sa Egiptom i nekim afričkim zemljama EU sklopiti sporazum o suzbijanju ilegalne imigracije kao s Turskom, Evropol je objavio da su Turci glavni krijumčari ilegalnih imigranata u Evropu.

Evropol, policijska agencija EU, takođe je obelodanio da je godišnja zarada krijumčara migranata samo prošle godine bila između pet i šest milijardi dolara, da se „veliki deo prometa tog novca odvija ilegalnim bankarskim kanalima, ali organizovani kriminal, krijumčari široko koriste i legalni biznis s novcem“.

SILOVALI SU ME 43.200 PUTA: Užasavajuća ispovest devojke koja je sa 12 godina prodata u belo roblje

Turci su najbrojniji među 40.000 organizovanih kriminalaca koji švercuju migrante, a među njima i Bugari, Egipćani, Sirijci, Iračani, Poljaci, Pakistanci, Rumuni, Tunišani, Srbi i ljudi s Kosova.

ARAPI PLAĆAJU 160.000 DOLARA ZA DEVICE: Dolaze u Sarajevo, traže muslimanke i još dva uslova!

Ima 230 žarišta, mesta preko kojih se švercuju migranti u Uniju, a glavne vruće tačke izvan EU su Izmir, Istanbul, Misrata, Tripoli, Bengazi, Aman, Bejrut, Alžir, Kazablanka, Oran i Kairo. Vruće tačke unutar EU su Atina, Solun, Kale, Pasau, Beč, Budimpešta, Minhen, Rim, Torino, Milano, Zebriž, Pariz, Madrid, Stokholm...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track