BIŠOP: Još 80 tela na mestu pada avona MH 17
Foto: Ap I Rojters

BIŠOP: Još 80 tela na mestu pada avona MH 17

Planeta -
Premijer Australije demantuje tvrdnju Bišopove da Rusija aktivno potkopava primirje na mestu pada i kaže da Moskva ima interes da istraga bude uspešna

KANBERA - Još 80 neotkrivenih tela mogli bi još uvek biti na mestu pada putničkog aviona MH17 "Malezija erlajnza" u istočnoj Ukrajini, izjavila je šefica diplomatije Australije Džuli Bišop.

Ona je dodala da je australijska vlada dobila "najsnažniju moguću podršku ukrajinske vlade", ali da sukobi i dalje traju i nema primirja.

"Bojim se da Rusija aktivno potkopava taj proces", kazala je ona za ABC njuz.

Međutim, demantovao ju je njen šef, premijer Australije Toni Abot, upozorivši da ne može tako nešto da se tvrdi,dodaje ABC njuz.

"Mislim da Rusija ima interes u tome da obezbedi da naša misija bude uspešna", odgovorio je Abot. Na pitanje da li je predsednik Rusije Vladimir Putin dovoljno uradio na obezbeđivanju prekida vatre, Abot je rekao da se to zasad ne može reći.

"Ako prodremo do mesta, ako otkrijemo tela i pomognemo istražiteljima a u tome nam pomognu proruski separatisti, pa, moći ćemo da kažemo da je pomogao koliko je mogao", dodao je Abot.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track