BIZNIS UMESTO RATNIH BUBNJEVA: Trampov bivši savetnik u Moskvi sa biznismenima
Foto: Reuters, Printscreen

Posao pre svega

BIZNIS UMESTO RATNIH BUBNJEVA: Trampov bivši savetnik u Moskvi sa biznismenima

Planeta -

MOSKVA - Bivši savetnik novoizabranog američkog predsednika Donalda Trampa, Karter Pejdž, doputovao je u Moskvu gde će razgovarati sa biznismenima i političarima, javila je danas ruska agencija RIA Novosti.

Pejdž, koji je živeo u Moskvi tri godine i radio kao savetnik "Gasproma", potvrdio je da će ostati u prestonici Rusije do utorka i da će se sastati sa "uticajnim biznismenima".

TAKO JE TO KAD JE PREDSEDNIK BIZNISMEN Tramp: Otkažite kupovinu predsedničkog aviona, preskup je!

Pejdž je jedan od najmlađih savetnika Donalda Trampa. Smatra se ekspertom za energetiku i ekonomski razvoj, posebno u zemljama bivšeg Sovjetskog Saveza i socijalističkog bloka u Istočnoj Evropi. On je sarađivao sa Savetom za međunarodne odnose, gde je vodio istraživačku grupu na području Kaspijskog mora.

Bio je jedan od retnih američkih eksperata koji su posle ujedinjenja Krima sa Rusijom i početka borbenih delovanja u Ukrajini apelovali da treba razumeti poteze Rusije. Pejdž je otvoreno nastupio protiv intervencionističke politike NATO, koja je, po njegovom mišljenju, uslovila ekspanziju Rusije. Takođe, za razliku od drugih republikanca, Pejdž podržava nuklearni sporazum sa Iranom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track