BLAMAŽA NA DRŽAVNOJ TELEVIZIJI Mislila da prikazuje tajne šifre pučista, zapravo se dobro osramotila
Foto: Printscreen YT

Hit

BLAMAŽA NA DRŽAVNOJ TELEVIZIJI Mislila da prikazuje tajne šifre pučista, zapravo se dobro osramotila

Planeta -

Vlasti u Turskoj hapse sve za koje se sumnja da su Gulenove pristalice, a neki u pokušajima da pojedince prikažu kao opasne pučiste ipak idu predaleko.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdoğan ponovio je u utorak da ne sumnja kako je scenario za puč napisan u inostranstvu i još jedanput optužio klerika Fethulaha Gulena da stoji iza državnog udara.

Iako Gulen poriče da je imao išta s izlaskom vojske na ulice, u Turskoj još uvek traju sveobuhvatne čistke, i svakodnevno se izdaju novi nalozi za hapšenje.

Naime, vlast juri sve za koje se sumnja da su njegove pristalice, a neki u pokušajima da pojedince prikažu kao opasne pučiste ipak idu predaleko.

U želji da optuži jednog čoveka kao "Gulenovog teroristu", jedna novinarka je ispred kamera prikazala svesčicu u kojoj su uočene "neobične šifre".

Dama s mikrofonom u ruci je pretpostavila da su to "tajni kodovi" kojima su se pučisti služili tokom vojnog udara, ali kada je kamera zumirala list, brojni su se uhvatili za glave i/li dobro nasmejali.

Na papiru su zapravo stajale šifre za video igru Grand Tift Auto IV, koje je verovatno zapisalo neko dete dok se zabavljalo uz jedan od najpopularnijih akcionih serijala.

(Dnevnik.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track