BLIZANCI IZ PAKLA: Jedan činio zločine, drugi ih odležao, evo kako su prevarili policiju i sud
Foto: Profimedia

Polazilo im za rukom

BLIZANCI IZ PAKLA: Jedan činio zločine, drugi ih odležao, evo kako su prevarili policiju i sud

Planeta -

Američka policija je 1993. uhapsila Ronalda Andersona zbog napada na bivšu ženu. Jedini problem koji je postojao je bio taj što je Ronald već bio uhapšen za isti zločin, nekoliko dana ranije, a podaci su pokazali kako služi svoju šestomesečnu zatvorsku kaznu. Proverili su - zaista je bio tamo.

Pre nego što je policija uspela da razgonetne taj očigledni paradoks, Ronaldov prijatelj je objasno sve. Naime, Ronald je imao blizanca s imenom Donald, koji je imao običaj da odslužuje kazne zatvora propisane njegovom bratu.

Donald je priznao kako je već odslužio četiri Ronaldove zatvorske kazne jer je verovao kako se njegov brat ne bi snašao u zatvoru.

Zamenu započeli s vojskom

Sve je započelo 1970-ih kad se Ronald upisao u vojsku i prošao nekoliko meseci rigoroznog treninga, a u poslednjem trenutnu se predomislio i odlučio da ne želi da ide u Koreju kao mehaničar za helikoptere. Donald je tada rekao "Ko ga šiša, idem ja".

Budući da ih niko nije ulovio (Donald je u Koreji postao kapetan ekipe), blizanci su nastavili da izvode zamene svaki put kad bi se Ronald našao u nevolji. Donald je smatrao kako je njegov brat "premekan" za zatvor, uprkos činjenici da je Ronald postao nasilni kriminalac koji je pretio da će ubiti svoju ženu.

Daš mu prst, uzme celu ruku

Tako je Donald još jednom zamenio svog brata pretvarajući se da je on - u nameri da provede šest meseci u zatvoru. Očigledno se policija nije zamarala proverom otisaka jer nisu znali da ima blizanca.

No, loše po Donalda, njegov brat nije baš znao da se kontroliše, pa je završio u pritvoru zbog pokušaja ubistva svoje supruge, premlaćivanja i krađe i osuđen je na 14 godina zatvora uz dodatak 6 meseci koje je hteo da izbegne.

Donald i danas kaže kako bi rado odradio kaznu svog brata da može.

(LA Tajms)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track