SPREČEN TERORISTIČKI NAPAD U NEMAČKOJ: Ovo je Sirijac za kojim tragaju specijalci!
Foto: Printscreen Twitter

Terorista iz Kemnica u bekstvu

SPREČEN TERORISTIČKI NAPAD U NEMAČKOJ: Ovo je Sirijac za kojim tragaju specijalci!

Planeta -

Nemačka policija je uspela da spreči teroristički napad na Kemnic u Saksoniji. Grad je blokiran a specijalne policijske snage se nalaze na ulicama.

Zbog povezanosti sa terorističkim napadom uhapšeno je troje ljudi, saopšteno je iz policije. Oni su navodno bili u kontaktu sa glavnim osumnjičenim, prenosi Špigel.

16:56 - Tokom racije nađeno je nekoliko grama eksploziva u jednom stanu, prenosi AP, pozivajući se na nemačku policiju.

15:19 - Agencija AFP javlja da je osumnjičeni Sirijac iz Damaska.

Kako prenosi "Bild" policija je pronašla eksploziv, a u toku je potraga za imigrantom iz Sirije Džaberom Albakrom (22) koji nosi crni džemper sa kapuljačom. On je osumnjičen za planiranje napada. Lokalni mediji javljaju da je neko vreme bio pod nadzorom policije i tajnih službi i da je planirao bombaški napad na jedan nemački aerodrom.

"Imamo razloga da verujemo da je ova osoba opasna", rekli su za "Bild" izvori iz policije. Nemačka policija je objavila njegove slike i pozvala sve koji su ga videli ili ga poznaju da se jave.

14: 00- Građani javljaju da se čula eksplozija, međutim, portparolka policije je izjavila da je buka koju su čuli prouzrokovala policija kada je provaljivala u stan osumnjičenog.

"Bild" javlja da policija zasad ne otkriva mnogo informacija i odbija da potvrdi nagađanja medija da je u stanu pronađena velika količina eksploziva.

13.35 - Jake policijske snage i dalje pretražuju teren u potrazi za napadačem.

13.27 - U toku je potraga za teroristom.

U toku je i hitna evakuacija jednog dela stambenog bloka. Ranije danas obratio se i portparol policije koji nije želeo da otkriva detalje.

"Postoji pretnja u jednom distriktu i zbog toga smo poslali policijske snage. Veći putevi su zatvoreni, a evakuacija je neophodna", rekao je on.

Prema prvim informacijama policija je pronašla podmetnut eksploziv. Takođe, spekuliše se da se u jednoj od zgrada nalazi terorista opasan eksplozivom.

I dok jedni tvrde da policija traga za njim, drugi javljaju da je on poginuo u sukobu sa specijalcima.

(EPK/RT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track