(VIDEO,FOTO) BOMBAŠKI NAPAD U TURSKOJ: Na desetine mrtvih i ranjenih u centru Ankare!
Foto: Twitter

Teroristički napad

(VIDEO,FOTO) BOMBAŠKI NAPAD U TURSKOJ: Na desetine mrtvih i ranjenih u centru Ankare!

Planeta -
Snažna eksplozija dogodila se u naselju Kizalay u Ankari, glavnom gradu Turske.

Eksplozija se dogodila u kasnim popodnevnim satima na autobuskoj stanici nedaleko od raskrsnice Gjuven park u samom centru turske prestonice, u trenutku kada je na njoj bilo mnogo ljudi.

Uzrok eksplozije je minirani automobil, a napad je klasifikovan kao teroristički, preneo je televizijski kanal NTV. Potpuno je izgoreo jedan gradski autobus, gori nekoliko automobila.

Saopšteno je, takođe, da ima mnogo ranjenjih. Policija je opkolila mesto nesreće, gde pristužu vozila hitne pomoći i vatrogasne jedinice koje se bore s vatrom.

Za eksploziju u Ankari odgovorni kurdski pobunjenici?ANKARA - Preliminarni rezultati istrage ukazuju da je ekstremistička Radnička partija Kurdistana ili neka grupa povezana sa njima odgovorna za večerašnji napad u Anakari u kom je najmanje 27 ljudi poginulo, a 75 ranjeno, javio je Rojters, pozivajući se na izjavu neimenovanog turskog bezbednosnog zvaničnika. Turski bezbednosni zvaničnici ističu da je, po svemu sudeći, u pitanju bio samoubilački bombaški napad. Zasad niko nije preuzeo odgovornost za eksploziju koja je ođeknula u parku.

Prošlog meseca, u bombaškom napadu u Ankari ubijeno je 28 ljudi.

Svjedoci su rekli da se eksplozija dogodila u blizini glavne autobuske stanice, koja se nalazi nedaleko od sjedišta više ministarstava.

Prošlog mjeseca, u bombaškom napadu u Ankari ubijeno je 28 ljudi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track